CE BEM, CE MINCAM – Uleiul folosit este modificat chimic
Supraponderalii si obezii sint primii care trebuie sa evite consumul acestor fursecuri, iar cei care vor sa aiba grija de silueta trebuie sa fie foarte precauti.
Fursecurile de cacao cu bucati de ciocolata Allatini au in compozitie faina de griu, ulei vegetal, ulei vegetal hidrogenat, zahar, amidon, pudra de cacao, agenti afinare (bicarbonat de amoniu E 503, bicarbonat de sodium E 500), pudra zer, dextroza, sare, colorant (caramel E 150), regulator aciditate (acid tartaric E 334), emulsifiant (lecitina E 322), arome.
ANALIZA. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune despre produsul analizat ca face parte din categoria fursecurilor si are un profil nutritional dezechilibrat. Acesta este dat de cantitatea mare de glucide cu absorbtie lenta (amidon), dar si de zaharuri cu absorbtie rapida (zaharoza, dextroza), care imprima produsului o incarcatura glicemica ridicata, periculoasa pentru pancreas. Grasimile vegetale, printre care si cele hidrogenate, periculoase pentru sanatate, in combinatie cu glucidele, inrautatesc calitatea nutritionala a produsului, conferindu-i si o densitate calorica ridicata. De asemenea, specialistul nostru atrage atentia consumatorilor asupra faptului ca produsul contine surse ascunse de sare, gluten (din faina de griu), lactoza (din zer).
CONCLUZII. Produsul nu este indicat supraponderalilor si obezilor, copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, suferinzilor de dislipidemie, celor cu maladii cardiovasculare, hipertensivilor, celor cu afectiuni hepato-renale, suferinzilor de cancer si boli neurodegenerative. Fursecurile vor fi consumate de diabetici numai cu avizul medicului curant. Persoanele cu intoleranta la lactoza il vor testa in prealabil pentru a vedea care este reactia organismului. Produsul este interzis suferinzilor de celiachie (intoleranta la gluten).
Sursa: Jurnalul National