Lectia de antroprenoriat eco din Secuime: cum vinde o producatoare din Gheorgheni plante medicinale si zacusca la Cluj

Un stand cu plante medicinale bune in tratarea unor afectiuni diverse face furori la micul targ care se desfasoara in 5 si 6 decembrie in curtea Muzeului Etnografic al Transilvaniei, de Mos Nicolae. Producatoarea de dincolo de stand a venit tocmai din Secuime, din Gheorgheni, iar afacerea sa este un adevarat model: a invatat mestesugul…

Citește mai departe

Expozitia Internationala de produse ecologice si naturale Sana 2014

Expozitia Internationala de produse organice si naturale „Sana” isi va deschide portile la Bologna, Italia, pe 6 septembrie si va dura pana pe 9 septembrie 2014. Organizata de BolognaFiere in colaborare cu FederBio si sustinut de IFOAM, Sana este expozitia cea mai mare din Italia dedicata alimentelor ecologice certificate, produselor pe baza de plante si…

Citește mai departe
Murele, „medicamentul” gustos la îndemâna oricui

Murele, in topul celor mai sanatoase fructe din lume. Iata de ce merita consumate cat mai des

Dintre toate fructele de sezon, murele sunt, cel mai probabil, cele mai sanataoase fructe disponibile, avand un aport de substante benefice net superior altor fructe. Adevarate “bombe” de vitamine, murele se gasesc foarte usor in aceasta perioada, atat in supermarketuri cat si la tarabele din piata. 100 de grame de mure consumate pe saptamana pot…

Citește mai departe
Ghidul fructelor si legumelor de vara care cresc imunitatea organismului

Capsunile si ciresele, cele mai gustoase “medicamente” de sezon

Dulci si foarte gustoase, ciresele si capsunile sunt fructe sarace in calorii, insa extrem de bogate in antioxidanti pentru contracararea efectelor radicalilor liberi si in prevenirea bolilor canceroase, vitamina C benefica pentru piele si cu efect antiinflamator, vitamine din complexul B pentru energizarea organismului, magneziu pentru ameliorarea starilor de oboseala si a depresiei, melatonina utila…

Citește mai departe

Cat de bio sunt produsele bio?

In ultimii ani, Romania a fost impanzita de numeroase magazine pe rafturile carora sunt expuse spre vanzare produse si de doua ori mai scumpe decat cele conventionale. Este vorba despre produsele certificate bio. Paine, peste, lapte ori legume, toate sunt prezentate de comercianti ca alimente mult mai sanatoase decat cele obisnuite si care fac adevarate…

Citește mai departe
OMS: "Poluarea, cauz? a declan??rii cancerului pulmonar"

Poluarea aerului influenteaza greutatea copiilor la nastere

Poluarea aerului poate influenta greutatea copiilor la nastere. Asta rezulta dintr-un studiu realizat, recent, de cercetatorii americani. Potrivit acestuia, femeile insarcinate, expuse la un nivel ridicat de poluare, risca sa nasca bebelusi cu o greutate mica. Potrivit aceluiasi studiu, cu cat mai mare este expunerea la poluare, cu atat greutatea copilului la nastere va fi…

Citește mai departe

Fasolea, lintea si mazarea, ideale in dieta diabeticilor

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii canadieni, consumul zilnic al unei portii de legume asa-zis uscate (fasolea, lintea sau mazarea) imbunatateste parametrii diabetului de tip 2. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii canadieni, consumul zilnic al unei portii de legume asa-zis uscate (fasolea, lintea sau mazarea) imbunatateste parametrii diabetului de tip 2. Aceste alimente, cu…

Citește mai departe
Surse de calciu nebanuite

Fasolea, lintea, nautul si mazarea previn diabetul zaharat

Studiile cercetatorilor din Canada sustin ca fasolea, lintea, nautul si mazarea previn diabetul zaharat. Oamenii de stiinta din Canada sustin ca un consum ridicat de leguminoase poate sa previna diabetul zaharat de tip 2. Lista alimentelor „magice” contine fasole, mazare, naut si linte. Leguminoasele pot reduce in mod semnificativ tensiunea arteriala, nivelul de glucoza din…

Citește mai departe

„Arta pentru viata” – un program de terapie prin arta in beneficiul pacientilor din spitale

Servier Pharma, cel mai mare laborator farmaceutic independent din Franta, cu o prezenta de 20 de ani pe piata locala, anunta lansarea proiectului „Arta pentru viata” ce isi propune sa ofere alinare prin arta pacientilor din  cinci spitale din tara. In perioada 15 iulie – 15 august, pe site-ul proiectului www.artapentruviata.ro se desfasoara un concurs…

Citește mai departe

Semintele de in au beneficii majore pentru sanatatea oamenilor

Pentru ceva atat de mic, semintele de in au beneficii majore pentru sanatatea oamenilor, in special in ceea ce priveste inima si sistemul digestiv. Ajuta si la controlul greutatii si la prevenirea cancerului. In plus, potrivit Everyday Health, semintele de in scad colesterolul, stabilizeaza cantitatea de zahar din sange, previn scaderea densitatii osoase si cresc sistemul imunitar….

Citește mai departe
M?nânc? s?n?tos: Verde?uri care î?i dau energie

Verdeturi contra diabetului

Legumele cu frunze verzi sunt un aliat de nadejde in lupta cu diabetul de tip 2, arata un studiu realizat de cercetatori britanici de la Universitatea din Leicester. Acestia recomanda consumul zilnic de spanac, salata verde, patrunjel sau varza. Studiul a pornit de la o statistica sumbra, care arata ca in ultimii 20 de ani…

Citește mai departe

Magiun de Topoloveni cu stele Michelin

Peste 60 de specialisti din Europa au hotarat ca Magiunul Natural de Prune Topoloveni poate primi distinctia „Superior Taste Award” („Premiul pentru Gust Superior”). Astfel, magiunul devine primul produs traditional romanesc medaliat, trecand de bariera obisnuintelor gastronomice. „Superior Taste Award” este o competitie anuala la care pot parti-cipa produse alimentare si bauturi din intreaga lume….

Citește mai departe

Ce se ascunde in mancarea „light”. Cum sa citim etichetele produselor

Un iaurt ajunge sa aiba acelasi continut caloric ca o inghetata si asta din cauza zaharului aflat in compozitie „Light” nu echivaleaza neaparat cu mai putine calorii, avertizeaza specialistii in nutritie. Dr. Mihaela Bilic spune ca cele doua categorii de substante nutritive care vizeaza termenul de „light” sunt glucidele, adica zaharul, si lipidele, adica grasimea….

Citește mai departe

Afinele – adjuvant pentru diabetici

Datorita continutului ridicat de vitamina A si C, aceste fructe previn sau ajuta la tratarea glaucomului sau a miopiei Fructele de padure sunt o sursa inepuizabila de antioxidanti, dar un grup de cercetatori suedezi de la Universitatea Lund sustin ca afinele sunt cele mai bogate in polifenoli, substante care ajuta la prevenirea bolilor intestinale. Cercetatorii…

Citește mai departe

Magiunul cucereste Berlinul

Anul 2010 a inceput cu dreptul pentru producatorii romani de alimente care au participat la targul „Saptamana Verde” de la Berlin. Nemtii au fost cuceriti de marfurile romanesti care au marea calitate de a fi mai ieftine decat cele produse in Germania. Dar nu numai acest lucru a fost apreciat, ci si faptul ca sunt…

Citește mai departe

Baton cu miros de visine

Batonul cu aroma de visine-frisca „Bon sweet Bon” are o compozitie specifica produselor industrializate: zahar, arome sintetice, aditivi alimentari. Zaharul si grasimea vegetala sunt principalele ingrediente ale batonului analizat. Din aceasta cauza, poate fi incadrat in categoria produselor dezechilibrate din punct de vedere nutritional, conform Regulamentului 1924/ 2006 CE. Pe langa zahar, produsul mai contine…

Citește mai departe

De ce contin sucurile si zahar, si indulcitori?

Este indubitabil faptul ca stilul de viata al consumatorului modern a suferit ample modificari in ultimii 20 de ani. Dat fiind interesul tot mai crescut al consumatorilor catre alimente cu continut redus sau fara calorii (low-calory sau calory-free), tot mai multi producatori de alimente si-au indreptat atentia asupra modificarii tehnologiilor de preparare sau a ingredientelor…

Citește mai departe