CE BEM, CE MINCAM
„Foietajul cu cascaval” Boromir este un produs de patiserie care are in compozitie: „Faina de griu, apa, grasimi vegetale hidrogenate (n.r. – margarina), cascaval 12%, ameliator pentru faina (alfa amilaza, fosfolipaze, acid ascorbic E 300, cisteina)”.
ANALIZA. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi atrage atentia ca foitajul contine o cantitate apreciabila de grasimi hidrogenate periculoase pentru sanatate (dupa cum rezulta din lista de ingrediente, acestea ocupa locul 3) si care, totodata, imprima o inalta densitate calorica produsului. De asemenea, si cascavalul are o densitate energetica mare, transformind produsul intr-o bomba calorica. Cascavalul contine grasimi animale saturate aterogene care pun in pericol sanatatea sistemului cardiovascular. Aceste caracteristici sint frecvent intilnite la produsele din categoria foitajelor.
Produsul analizat nu este indicat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, hipertensivilor, suferinzilor de dislipidemie, celor cu afectiuni cardiovasculare si cerebrovasculare, cu afectiuni hepato-renale, cancere. Foietajul cu cascaval va fi consumat de diabetici numai cu avizul medicului curant. Suferinzilor de celiachie le este interzis consumul acestui produs.
Sursa: Jurnalul National