Fabrica de Ulei „Prutul” este acuzata de poluare

Luchian Constantin ne arata gradina in care se revarsa ulei

Galatenii din Valea Orasului au depus zeci de sesizari la Garda de Mediu printre altele si pentru ca in gradinile lor nu mai creste nimic iar uneori aerul este irespirabil. Reprezentantii fabricii neaga acuzatiile si spun ca detin toate autorizatiile de mediu necesare functionarii acesteia.

Un grup de galateni care locuiesc pe strazile Pacii si Grivitei se pang de faptul ca la fiecare ploaie torentiala, canalizarea refuleaza si, dupa retragerea apei, gradinile le raman acoperite cu strat de ulei provenit de la Fabrica „Prutul”.

Oamenii spun ca nu mai suporta nici mirosul emanat de instalatiile tehnologice si se tem pentru sanatatea lor. Desi au facut numeroase sesizari la Garda de Mediu, problema lor nu a fost insa rezolvata.

Conducerea fabricii sustine ca deruleaza un amplu proces de investitii. „Va fi una dintre cele mai mari si mai moderne fabrici de profil din Romania. Compania Prutul este unul dintre cei mai mari producatori de ulei vegetal din Romania si ne mandrim cu faptul ca prin aceasta investitie vom duce mai departe cea mai indelungata traditie (de la 1893) in fabricarea uleiului vegetal din tara noastra”, a precizat Dana Dumitrescu, director comunicare.

Citeste amanunte in editia locala de Galati-Braila a cotidianului „Adevarul” de astazi. Ziarul se gaseste la toate chioscurile de difuzare a presei din oras, impreuna cu editia nationala a Adevarul (48+16 pagini), la pretul unic de 1,9 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *