Ce contine cu adevarat Margarina

Ce con?ine cu adev?rat Margarina
Ce contine cu adevarat Margarina
Ce contine cu adevarat Margarina

Cea mai vehiculata teorie este ca margarina ar fi fabricata din petrol si ca grasimile hidrogenate pe care le contine va predispun la aparitia multor boli. Insa consumul de grasimi bune, din componenta margarinei, este recomandat de specialisti.

Este facuta din petrol. Fals.

Margarina de noua generatie este un amestec de uleiuri vegetale – in, rapita si floarea-soarelui -, cu putina grasime de palmier si cu apa. Datorita acestora, margarina tartinabila de noua generatie contine Omega 3 si Omega 6 – acele grasimi care ajuta in lupta impotriva colesterolului.

Creste colesterolul. Fals.

Acum peste 100 ani, atunci cand a fost creata, margarina era obtinuta dintr-un singur tip de ulei vegetal care, pentru a capata o consistenta solida, era supus procesului de hidrogenare. De aproape 15 ani, acest proces a fost schimbat, iar astazi margarina se face prin amestec la rece al uleiurilor vegetale cu apa si cu putina grasime de palmier. Astfel, renuntandu-se la procesul de hidrogenare, margarina nu mai contine, practic, grasimi trans care cresc nivelul colesterolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *