Grasime total chimica

Margarina „To sandwiches” este un produs foarte periculos pentru sanatatea consumatorilor, deoarece este fabricat din grasimi modificate prin procedee chimice. Pentru a le da consistenta dorita, producatorul a adaugat si aditivi alimentari cu potential periculos asupra organismului. Uleiurile vegetale rafinate hidrogenate reprezinta un real pericol pentru sanatatea tuturor consumatorilor. Celor bolnavi le poate agrava suferinta,…

Citește mai departe

Iaurt cu mult zahar

Iaurtul Yoganic light este un produs care incearca sa induca in eroare consumatorul prin denumirea pe care o are. Cuvantul „yoganic” seamana foarte bine cu „organic” astfel incat un client grabit ar putea crede ca a facuto afacere cumparand un iaurt de calitate la un pret mic. „Adevarul este cu totul altul. Iaurtul contine aditivi…

Citește mai departe

Jeleuri cu umplutura de aditivi chimici

Pe eticheta scrie ca produsul are 20% umplutura de fructe, dar din lista de ingrediente nu rezulta acest lucru. Mai mult, aproape toate ingredientele sunt obtinute prin procedee chimice. Akuku sunt „geleuri cu umplutura de fructe”, dupa cum a scris importatorul pe eticheta. Cea mai mare parte a compozitiei este reprezentata de glucide cu absorbtie…

Citește mai departe

Usturoi si E-uri

Sosul de usturoi Remia are un profil nutritional dezechilibrat, cu un exces de grasimi si zaharuri cu index glicemic foarte ridicat, 2,9% usturoi si Euri periculoase (E202, E385). Produsul contine si betacaroten (E160a), care poate creste incidenta cancerului de plamani la fumatori, avertizeaza prof. dr Gh. Mencinicopschi. Usturoiul consumat in stare proaspata este un aliment…

Citește mai departe