Legume ecologice proaspete si deshidrate cu fonduri europene

Legume ecologice proaspete si deshidrate cu fonduri europene
Legume ecologice proaspete si deshidrate cu fonduri europene
Legume ecologice proaspete si deshidrate cu fonduri europene

Dan si Tincuta Cismas, locuiesc in Topa, judetul Mures si au dezvoltat un proiect numit „Ferma Ecologica Topa”.

Tincuta spune ca nu a fost usor sa demareze acest proiect, dar au fost increzatori. Au aplicat pentru acest program destinat tinerilor fermieri in 2009. Au primit prima transa financiara in 2010. Numele proiectului este „Modernizarea exploatatiilor agricole”. In cadrul proiectului au construit doua sere cu culturi rotative, rosii, ardei, diverse legume. Le vinde ca legume proaspete sau deshidratate. Incerca sa foloseasca tot ceea ce produc. Vinde, de asemenea, si faina, dar si de aceasta data, nu au cantitati mari, dar valorifica ceea ce au in cel mai bun mod posibil. Aceasta este si ideea lor – sa isi valorifice cat mai bine produsele, mai ales vanzandu-le direct aici, in satul lor dar si in orasul Sighisoara.

Dan si Tincuta Cismas incerca sa dezvolte aceasta strategie, in scopul de a crea legaturi cu comunitatea. Ei cred ca cineva nu poate dezvolta o ferma, fie organica sau conventionala, daca nu are nicio legatura cu comunitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *