Salajul a devenit unul dintre cei mai importanti producatori de fructe ecologice din Romania

Producem ecologic, dar nu vindem

Salajul a devenit unul dintre cei mai importanti producatori de fructe ecologice din tara noastra. Marea problema a producatorilor ramane insa lipsa culturii pentru consumul unor astfel de produse si preturile mai mari.

Daca este pus sa aleaga intre un mar mare, puternic colorat si placut la aspect si un fruct ramolit, plin cu pete, dar ecologic, de cele mai multe ori clientul alege marul atragator la aspect si mai ales la pret. In lipsa unei culturi a consumului de produse ecologice si a banilor pentru a le cumpara, acestea fiind mai scumpe, produsele obtinute ecologic nu au cerere aproape deloc in tara noastra. Aceasta este principala problema a producatorilor de fructe si legume ecologice din tara noastra. Cu toate acestea, Salajul a devenit unul dintre cei mai importanti producatori de fructe si legume eco, bio sau cum va place sa le mai spuneti, termene care apar pe buzele multora, din ce in ce mai des, fiind la „moda”. Salajul produce anual o importanta cantitate de mere ecologice, fructe care sunt vandute fie in piata de produse traditionale, ce are loc in fiecare sambata, fie ajung in alte judete, inclusiv in Bucuresti. Unul dintre acesti producatori este inginerul Luka Petru.

Salajul produce de mult natural, dar nu stie

Inginerul Luka Petru sustine ca in Salaj sunt obtinute fructe si legume fara „ajutorul” chimicalelor inca dinainte de 1989, fapt care, de altfel, este cunoscut. In opinia lui Luka Petru, marea problema a producatorilor de produse ecologice este asigurarea pietei de desfacere, asta mai ales ca fructele obtinute fara ingrasaminte chimice sunt mai scumpe tocmai pentru ca activitatea este una mult mai complicata, producatorul fiind obligat sa respecte o serie intreaga de reguli clare, valabile la nivelul Uniunii Europene.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente