„Prea urate ca sa fie salvate”. Povestea impresionanta a animalelor aflate pe cale de disparitie

„Prea urate ca sa fie salvate”. Povestea impresionanta a animalelor aflate pe cale de disparitie

In timpul campaniilor de protejare a faunei, suntem obisnuiti cu imagini care surprind animale simpatice precum ursi panda sau maimute. Cu toate acestea, oamenii de stiinta trag un semnal de alarma si sustin ca multe vietati „neatractive” se afla, la randul lor, pe lista speciilor periclitate. Majoritatea acestora ar putea disparea din cauza lipsei de atentie si mobilizare din partea publicului.

Prea urate ca sa fie salvate. Asa sunt considerate multe animale aflate pe lista speciilor pe cale de disparitie. Intr-un material realizat de BBC, oamenii de stiinta atrag atentia asupra creaturilor ignorate de public.

Una dintre acestea este salamandra uriasa din China, o reptila cu pielea umeda si poroasa. Animalul nu este deosebit de atractiv, dar expertii sustin ca joaca un rol foarte important pentru mediu, preferand doar raurile cu apa curata, lipsite de poluare. Guvernul chinez a vrut sa pledeze pentru protejarea salamandrei prin expunderea a 15 exemplare in Shanghai, in anul 2010. Din nefericire, animele au murit in urma caldurii si a stresului.

Pangolinul malaezian este un alt animal pe cat de ciudat, pe atat de rar. Acoperit in totalitate cu solzi, pangolinul aduce aminte de un con de brad. Creatura insectivora este originara din insulele Malaeziei, iar folosirea solzilor in medicina traditionala l-au adus in pragul disparitiei.

Pe lista se afla si delfinul de Gange, una dintre putinele specii de delfin care pot fi gasite in apa dulce. Acesta a capatat o reputatie sinistra datorita zvonurilor ca s-ar hrani cu trupurile oamenilor inmormantati in apele raului indian. Delfinul de Gange a ajuns pe aceasta lista din cauza poluarii si a pescuitului excesiv.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente