Cercetat penal pentru ca a incercat sa copieze ciocanele de marcat silvice

0
473
În 2013, Romsilva a regenerat 15 mii de hectare de p?dure
În 2013, Romsilva a regenerat 15 mii de hectare de pădure
Cercetat penal pentru ca a incercat sa copieze ciocanele de marcat silvice
Cercetat penal pentru ca a incercat sa copieze ciocanele de marcat silvice

Un barbat in varsta de 66 de ani este cercetat penal dupa ce, incercand sa copieze ciocanele de marcat silvice, a marcat ilegal copaci in padure, pentru a-i putea dobori ulterior.
Vineri dupa-amiaza, in jurul orei 15.30, Politia orasului Gura Humorului a fost sesizata despre faptul ca in zona Voronet o persoana necunoscuta a marcat ilegal cu unelte artizanale mai multi copaci.
La fata locului a fost trimis un echipaj de politie, care a intalnit in drum un autoturism suspect, banuind ca la volan este chiar cel pe care-l cautau.
Banuielile politistilor s-au confirmat dupa ce, in masina respectivului, Ioan M., din orasul Gura Humorului, a fost gasita intre scaunele din fata o sacosa in care se afla un cilindru din metal cu lungimea de 20 de centimetri si diametrul de cinci centimetri, precum si un spray cu vopsea de culoare albastra.
Ioan M. a recunoscut ca a folosit respectivele obiecte pentru a crea pe arbori marci asemanatoare cu cele facute de ciocanele de marcat silvice conforme cu normele tehnice si i-a dus pe politisti in locul in care a comis fapta. Suspectul a indicat doi arbori din specia fag care aveau cioplaj pe tulpina la inaltimea de 30 cm de sol, si care aveau aplicate marci cu vopsea de culoare albastra.
Ioan M. s-a ales cu dosar penal pentru infractiuni din Codul Silvic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.