earth1.gifCateva sfaturi pentru protectia mediului inconjurator:

1. Foloseste transportul in comun! Autobuzele si trenurile sunt de trei ori mai eficiente din punct de vedere energetic decat masinile proprietate personala. Mersul pe jos sau cu bicicleta te mentine in forma si nu dauneaza mediului.

2. Folositi becuri economice (fluorescente). Chiar daca sunt mai scumpe decat becurile cu filament incandescent, consuma cu 80% mai putin si au o durata de viata de 10 ori mai mare, astfel, in timp, va veti recupera banii cheltuiti.

3. Nu irositi apa potabila. Apa intretine viata pe pamant si trebuie folosita cu intelepciune. Alegeti masinile de spalat cu cel mai mic consum de apa, folositi substantele de curatat fara apa, opriti apa in timp ce va periati dintii, in loc de baia in cada faceti un dus scurt. In plus economisind apa obtineti si o factura mai mica la intretinere.

4. Alegeti modelele de electrocasnice cu un consum scazut de energie. Opriti si scoateti din priza electronicele pe care nu le folositi si incarcatorul telefonului, camerei foto, MP3 player-ului. Chiar daca sunt oprite, daca au un led aprins, tot consuma energie. Daca plecati din camera, chiar si pentru cateva minute, inchideti lumina.

5. Folositi sacose din panza. Evitati sa cereti ambalaje pentru resturi de la restaurante sau pungi de plastic din supermarket. Desi plasticul poate fi reciclat, intregul proces foloseste energie pentru transport dar si in procesarea plasticului. De altfel, sacosa de panza este mult mai rezistenta si mai durabila.

6. Plantati un copac. In timpul vietii, un arbore poate absorbi tone de dioxid de carbon. De altfel, in zilele calduroase, umbra oferita de un arbore poate scade consumul aerului conditionat.

7. Curatati bucataria in mod ecologic. Puteti folosi bicarbonat – acesta este produsul de curatare prin excelenta. De asemenea, sucul de lamaie si otetul va vor ajuta la fel de mult. Pentru a desfunda scurgerea din chiuveta uitati de produsele scumpe si toxice. Injectarea de aer sau de dioxid de carbon in scurgere este mai putin daunatoare si mai usor de facut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here