Geoparcul Platoul Mehedinti – Arhitectura traditionala si natura in imagini

    Geoparcul Platoul Mehedinti - Arhitectura traditionala si natura in imagini
    Geoparcul Platoul Mehedinti - Arhitectura traditionala si natura in imagini
    Geoparcul Platoul Mehedinti – Arhitectura traditionala si natura in imagini

    Asociatia Miscarea pentru Actiune si Initiativa Europeana, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman va invita LUNI, 29 SEPTEMBRIE 2014, incepand cu ora 19:00, la vernisajul expozitiei ‘Arhitectura traditionala in Geoparcul Platoul Mehedinti’. Evenimentul va avea loc in sala Acvariu a Muzeului National al Taranului Roman.

    Expozitia prezinta fotografii realizate de patru tineri arhitecti: Simona Meilescu, Mihaela Fiscuci, Adrian Sandor si Horia Lupan. Elementele de arhitectura traditionala identificate in Geoparcul Platoul Mehedinti constituie laitmotivul seriei, punand in evidenta relatia continua dintre vechi si nou, precum si permanenta interactiune dintre patrimoniul construit si mediul natural.

    Fiecare cadru ilustreaza cate o particularitate a satului romanesc — impins spre modernitate, dar in acelasi timp incercand sa isi pastreze autenticitatea. Imaginile stau marturie a identitatii si tenacitatii locuitorilor Geoparcului Platoul Mehedinti, care continua sa traiasca in deplina armonie cu natura.

    Expozitia va putea fi vizitata in sala Acvariu a Muzeului National al Taranului Roman, in perioada 29 septembrie — 10 octombrie 2014.

    Vernisajul marcheaza incheierea proiectului ‘Arhitectura traditionala in Geoparcul Platoul Mehedinti. Studiu de caz in comunele Isverna, Balta si Ponoarele’, realizat de asociatia MAIE si finantat de Administratia Fondului Cultural National. Scopul proiectului a fost promovarea si protejarea elementelor de arhitectura traditionala identificate in Geoparcul Platoul Mehedinti, in vederea dezvoltarii durabile si armonioase a zonei. Proiectul s-a bazat pe o cercetare de teren in cele trei comune, propuneri de restaurare si masuri de pastrare a specificului local, totul materializandu-se prin aceasta expozitie, un album de fotografii, un ghid de recomandari, si site-ul www.arhitectura-gpmh.ro.

    Partenerii proiectului: Muzeul National al Taranului Roman, Primaria Balta, Primaria Ponoarele, Primaria Isverna

    Partenerii media: Igloo.habitat&arhitectura, Revista Zepellin, Atelierul de proiectare, A.R.T.A — Revista Romana a Tinerilor Arhitecti, Radioteleviziunea Severin. Tele2Drobeta, Radio Galaxy, Datina TV, Asociatia ‘Miscarea pentru Actiune si Initiativa Europeana’ este o organizatie non-guvernamentala, ce are ca scop sprijinirea dezvoltarii economice si culturale a Romaniei prin promovarea valorilor si principiilor europene. Proiectele M.A.I.E sunt realizate pentru si impreuna cu tinerii deoarece consideram ca acestia sunt o sursa de inspiratie si energie, un catalizator al transformarii Romaniei intr-o tara moderna si prospera.

    Asociatia MAIE doreste sa ofere tinerilor profesionisti spatiul in care pot sa creeze si sa isi prezinte operele, precum si posibilitatea dezvoltarii competentelor creative.

    Pentru mai multe detalii despre acest proiect, va invitam sa vizitati www.arhitectura-gpmh.ro si www.maieuropean.ro.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *