Spre deosebire de alte judete in care s-a raportat finalizarea actiunii de colectare si ucidere a cailor bolnavi de anemie infectioasa, la noi in judet ea este inca in plina desfasurare. Numarul cailor bolnavi a fost de 5-6 ori mai mare decat in alte judete.
cai

Dupa cum ne-a spus doctorul veterinar Dumitru Pintea, directorul adjunct al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, pana la redactarea acestor randuri actiunea se desfasoara in buna parte dupa programul prestabilit. Au fost expediati la abator 702 cai, din care 678 au fost deja platiti proprietarilor. Din evaluarile facute rezulta ca mai sunt de expediat 191 de animale, la care s-ar adauga inca 113. Proprietarii acestor animale au refuzat predarea spre ucidere a cailor bolnavi. Interlocutorul nostru a subliniat faptul ca se vor relua discutiile cu persoanele care au refuzat predarea bidiviilor bolnavi.
Proprietarii care nici la aceasta discutie nu se vor lasa convinsi de necesitatea uciderii animalelor vor fi supusi rigorilor legii. Sanctiunile pot fi pecuniare, dar legea prevede si inchisoare.

Sursa: Informatia Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here