Prohibitie degeaba la sturioni

Ordinul de prohibitie la sturioni instaurat de Guvernul de la Bucuresti in vara lui 2006 nu a avut nici un efect pentru salvarea ecologica a celor mai valoroase specii de pesti. Dimpotriva. Braconajul a explodat, repopularile nu dau rezultate si nici un studiu stiintific nu a mai fost realizat pentru a vedea daca intr-adevar prohibitia…

Citește mai departe

Actiunea „Morunul”

Un program comun, norvegiano-roman, de monitorizare a sturionilor prin satelit- program fara precedent, atat in Romania, cat si pe plan mondial- a fost lansat marti, 26 mai, la statia de reproducere a sturionilor de la Tamadau, judetul Calarasi. Au fost „echipati” cu cipuri speciale patru moruni maturi si, apoi, au fost eliberati pe bratul Borcea,…

Citește mai departe

Ministerul Agriculturii deruleaza un proiect de implementare de emitatoare satelitare la moruni

Ministerul Agriculturii deruleaza un proiect de 1,4 mil euro, finantat in proportie de 85% de Guvernul Regatului Norvegiei si cofinantat de Guvernul Romaniei, pentru implementarea de emitatoare satelitare la moruni, se arata intr-un comunicat transmis marti de ministerul de resort. „Cu ajutorul emitatoarele satelitare se va stabili in premiera itinerarul deplasarilor si raspandirea morunilor in…

Citește mai departe

Moruni „dotati” cu emitatoare, in Dunare

Primii moruni marcati cu emitatoare satelitare au fost „lansati”, ieri, in apele Dunarii. Acesti moruni, care cantaresc intre 70 si 100 de kilograme, vor fi folositi pentru producerea puilor necesari in cadrul programului national de populare a Dunarii, finantat de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Dunarea inferioara este singurul fluviu din Uniunea Europeana care…

Citește mai departe