Primul model compact al celor de la Lexus va emite doar 96 de grame de CO2 pe kilometru si promite un nivel deosebit de manevrabilitate in segmentul premium al clasei compacte.

Lexus a anuntat ca noul CT200h emite doar 96 de grame de CO2 pe kilometru. Primul model compact de la Lexus debuteaza la Salonul Auto de la Paris si va fi pus la vanzare in octombrie. Modelul este unul dintre cei mai ecologici hibrizi de clasa compacta de pe piata, iar unele piete vor beneficia de o versiune care va emite doar 89 de grame de CO2 pe kilometru, care ar fi mai ecologica decat Prius. Lexus CT200h este bazat pe platforma tehnica a lui Toyota Prius, dar beneficiaza de numeroase avantaje care il diferentiaza de popularul model al marcii Toyota.

La fel ca Toyota Prius, noul hibrid al celor de la Lexus este echipat cu o baterie NiMh, iar propulsorul de 1.8 litri functioneaza in ciclul Atkinson si este cuplat unei transmisii CVT. Modelul poate sa ruleze in patru moduri diferite: Normal, Eco, EV si Sport. Modul sport intareste suspensiile si directia, in timp ce raspunsul la acceleratie este imbunatatit. Pe modul EV, Lexus CT200h poate sa ruleze 1.99 kilometri fara sa utilizeze motorul cu combustie interna.

Cei de la Lexus nu vor sa fure din clientii lui Toyota Prius, ci din clientii de Audi A3 si BMW Seria 1. Tocmai de aceea, inginerii japonezi au incercat sa faca din CT200h un „etalon in materie de manevrabilitate pentru segment” si promit ca experienta din spatele volanului va fi „sportiva”. Asteptarile de vanzari sunt mari pentru acest model, atingand valoarea de 30.000 de unitati pe an, ceea ce ar dubla vanzarile Lexus in Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here