In cadrul dezbaterii publice organizate, ieri, de catre Directia Apelor Dobrogea-Litoral a fost prezentat programul de implementare al „Planului de Protectie Costiera”.

Costul estimativ al acestui proiect, care se va desfasura pe o durata de 13 ani, se ridica la suma de 316 milioane de euro. Printre obiectivele acestui program se numara stoparea fenomenului de eroziune si reabilitarea falezelor. Zonele costiere a caror restructurare va avea prioritate sunt cele care au un impact economic important asupra statiunilor din vecinatate.

Pentru anul viitor sunt prevazute lucrari pentru o lungime de 4500 de metri din faleza din Costinesti. Situatii similare se intalnesc si la Tuzla, Vama Veche si Midia. In prezent se realizeaza studii de fezabilitate finantate de catre guvernul Japoniei pentru plaja din zona Mamaia Sud si Eforie. De asemenea, vor fi consolidate si cele sase diguri din statiunea Mamaia, construite inainte de caderea regimului comunist. In ceea ce priveste partea finala a reabilitarii costiere, innisiparea, a fost gasita solutia aducerii de nisip din Dunare, deoarece costurile acestuia sunt mai reduse.

Sursa: Ziua de Constanta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here