Sa folosesti prezervativul atunci cand faci dragoste este o metoda buna pentru a te apara de Sida sau alte boli cu transmitere sexuala, dar putini stiu ca in felul acesta se poate salva padurea amazoniana.

Guvernul brazilian a gasit atat solutia de conservare a celei mai mari paduri tropicale din lume, cat si reducerea dependentei fata de prezervativele importate care se distribuie in Brazilia – o fabrica de prezervative.

Fabrica va produce 100 de milioane de prezervative in fiecare an si este singura care foloseste latexul din padurea tropicala. Acesta este extras manual prin crestarea arborilor de cauciuc.

Autoritatile sustin ca afacerea va aduce venituri suplimentare localnicilor si va determina folosirea importantelor resurse din padurea amazoniana. In prezent padurea este taiata pentru folosirea lemnului in productia de mobila sau pentru a lasa loc culturilor de coca.

Un localnic ar putea castiga chiar 200 de lire sterline pe luna din cauciucul pe care l-ar vinde fabricii producatoare de prezervative „made in Amazonia”.

Sursa: TVR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here