Rolls Royce nu va putea sa faca fata normelor de poluare impuse de Uniunea Europeana, fara a lansa in viitorul apropiat un model diesel, hibrid sau electric.
rolls royce
Directia in care se indreapta industria auto mondiala ii va sili pe multi constructori exotici sa isi adapteze oferta la noile reglementari de mediu, impuse de organismele internationale. Ferrari experimenteaza deja tehnologia hibrida, Bentley se orienteaza catre combustibilul alternativ, iar Porsche ofera deja motoare conventionale asistate de unitati electrice.

Rolls Royce nu poate ramane cu mainile in san, oricat de indiferenti ar putea parea clientii sai. Constructorul de lux trebuie sa caute o solutie optima pentru a reduce emisiile sale de CO2 si singura varianta pare sa vina de la parintele sau BMW, care cocheteaza deja cu sistemele hibride.

Torsten Mueller Oetvoes, presedintele executiv Rolls Royce, a declarat ca in acest moment compania trebuie sa-si inteleaga foarte bine clientii care pun pret pe ecologie, pentru a identifica cererile segmentul. Muller a lasat sa se inteleaga ca, in prezent, Rolls Royce ia in calcul mai multe alternative de propulsie, de la hibrizi si electrice pana la dieseluri eficiente, desi clientii nu manifesta interes pentru acest segment.

„Depinde numai de public. Decizia este doar a lor”, a declarat Mueller. Analiza va fi facuta publica dupa ce va fi luata o decizie finala, adica foarte curand, cel mai probabil in cadrul Salonului Auto de Paris.

Totodata, presedintele Rolls Royce a sustinut ideea ca imprumutarea trenului de propulsie hibrid dezvoltat de BMW, ar fi cea mai usoara si cea mai economica solutie pentru cel mai apreciat constructor de lux din lume.

Sursa: Automarket

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here