Transport ecologic in zona transfrontaliera Calarasi-Silistra

    Transport ecologic in zona transfrontaliera Calarasi-Silistra

    Scopul proiectului este imbunatatirea accesibilitatii in zona transfrontaliera Calarasi-Silistra prin promovarea unor sisteme de transport ecologic comun fluvial contribuind la diminuarea nivelului de emanatii de bioxid de carbon (gaze cu efect de sera).

    In absenta primarului Dan Dragulin, aflat in concediu de odihna, consilierii locali au validat, luni, 21 ianuarie, cu unanimitate de voturi, Proiectul de hotarare privind aprobarea cofinantarii de principiu a proiectului „Clean access in Calarasi-Silistra cros border area (Transport ecologic in zona transfrontaliera Calarasi-Silistra), parte a programului de cooperare transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013.

    Prezentul proiect se incadreaza in Axa prioritara 1-Accesibilitate, Aria de interventie 1.1-Imbunatatirea facilitatilor transfrontaliere de transport pe apa si uscat, Operatiune indicativa 2-Imbunatatirea transportului fluvial si a serviciilor transfrontaliere de transport.

    Valoarea totala a cheltuielilor eligibile alocate in calitate de partener este de 54.000 de euro, din care cofinantare din bugetul municipiului Calarasi 2,18% adica 1177 euro.

    Scopul proiectului este imbunatatirea accesibilitatii in zona transfrontaliera Calarasi-Silistra prin promovarea unor sisteme de transport ecologic comun fluvial contribuind la diminuarea nivelului de emanatii de bioxid de carbon (gaze cu efect de sera)

    In proiect sunt sase parteneri:

    -Leader-Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA Bucuresti.

    -Municipiul Calarasi

    -Municipiul Silistra

    -Institutul National de Cercetare Dezvoltare Turbo Motoare COMOTI Bucuresti

    -Universitatea Anghel Kanchev-Ruse

    -Asociatia municipalitatilor dunarene (DUNAV) cu sediul la Pleven.

    Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria este unul dintre Programele Operationale din perioada 2007-2013, derulate in cadrul Obiectivului „Cooperare Teritoriala Europeana” al politicii de coeziune a Uniunii Europene. Scopul acestui program este de a intari cooperarea in zona de granita a celor doua tari vecine prin activitati comune ce conduc la interconectarea teritoriilor si promovarea unei dezvoltari socio-economice coerente, corelate si durabile a regiunii de granita.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *