Noul prefect de Alba lupta cu poluarea

  0
  370
  Noup prefect de Alba lupta cu poluarea
  Noup prefect de Alba lupta cu poluarea

  Proaspat numit prefect de Alba, sebeseanul Gheorghe Feneser nu uita de problemele cu care se confrunta concetatenii sai, iar primul sau proiect la inceput de mandat este curatarea Sebesului de poluare. In acest sens, prefectul reitereaza o idee mai veche si isi propune sa elaboreze un proiect de mediu care sa reflecte exact unde se pozitioneaza municipiul din punct de vedere al protectiei mediului si sanatatii populatiei.

  Proiectul care reprezinta un deziderat mai vechi al lui Feneser va fi reintrodus pe ordinea de zi a Consiliului Local, in speranta ca va fi in final aprobat.

  “Vreau un proiect de mediu care sa ne spuna exact din punct de vedere al sanatatii populatiei si al protectiei mediului unde ne aflam noi, sebesenii. Nu am putut sa trec acest proiect prin Consiliul Local pana acum si nu stiu de ce. Nu s-a dorit, iar noi nu am avut majoritatea. Sper ca in perioada urmatoare acest proiect sa il vedem pe ordinea de zi si sa treaca. Este un proiect care cred ca este important pentru toti cei din Sebes”, a declarat prefectul.

  Membru al comitetului de initiativa impotriva poluarii Sebesului. Feneser nu a renuntat la lupta pentru eradicarea poluarii, dar considera ca, in ultimii doi ani, calitatea aerului in municipiu a crescut considerabil ca urmare a instalarii filtrelor la “Kronospan”.

  “La un moment dat am fost intrebat daca am abandonat lupta cu Kronospan-ul. Deloc, dar eu consider ca marea problema care a fost in Sebes a fost poluarea cauzata de pulberea aceea foarte fina care, odata ajunsa in aer, o gasim in foarte scurt timp in plamani. Acum nu mai e asa. Atunci aveam o emisie de aproximativ 2 tone pe zi de pulbere, iar, in urma actiunii pe care noi, cei din comitetul de initiativa am avut-o, au fost instalate filtre a caror valoare a fost de 12 milioane de euro, iar in momentul de fata emisiile au scazut la maxim 150 de grame pe zi. Filtrele au fost instalate la sfarsitul anului 2010″, a mai spus prefectul.

  Gheorghe Feneser intentioneaza sa implice in elaborarea acestui proiect de mediu toti factorii responsabili de la nivel local si central: “Ca sa fie un proiect serios, trebuie sa implicam toti factorii responsabili, incepand cu Garda de Mediu, Protectia Mediului, DSP, Consiliul Local Sebes si inclusiv Ministerul Mediului. Trebuie sa gasim in Europa 4-5 mari societati care fac studii pe tema poluarii, pentru ca nu am incredere in societatile de apartament. Acest proiect de care va spun costa undeva la 50.000 de euro si am luat legatura inclusiv cu Kronospan-ul, cu Holzindustrie, cu Savini Due, cu Pehart-ul, cu Ciserom si cu alte societati care prin activitatile lor polueaza. Le-am cerut daca sunt de acord sa vina in acest proiect, sa fie parte, sa ne asezam cu totii la masa. Ei sa vina cu o donatie intr-un cont anume care da posibilitatea administratiei din Sebes sa primeasca acesti bani care sa fie folositi in scopul acelei licitatii publice care va avea loc”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.