Uzinele Dacia au fost recertificate pentru protectia si calitatea mediului

    Uzinele Dacia au fost recertificate pentru protec?ia ?i calitatea mediului
    Uzinele Dacia au fost recertificate pentru protectia si calitatea mediului
    Uzinele Dacia au fost recertificate pentru protectia si calitatea mediului

    Automobile Dacia a fost auditata si recertificata ISO 14 001 de catre institutul independent SGS (Societe Generale de Surveillance) pentru sistemul de management al calitatii mediului.

    La finalul auditului, auditorii au precizat ca nu au constatat neconformitati si au notat sapte oportunitati de ameliorare (piste de progres). Totodata, au constatat progrese remarcabile in evolutia Sistemului de Management al Mediului pentru imbunatatirea performantei globale de mediu, in acord cu politica de mediu a Dacia.

    Aceste progrese au fost posibile atat prin implicarea managementului pana la cel mai inalt nivel, prin implicarea tuturor salariatilor in mentinerea si imbunatatirea continua a Sistemului de Management al Mediului, cat si prin multitudinea de investitii realizate de Renault in Romania pentru diminuarea impactului asupra mediului inconjurator.

    Certificata ISO 14 001, Dacia a investit aproximativ 27,8 de milioane de euro in protectia mediului in ultimii 13 ani in tratarea apelor uzate, a deseurilor, a aerului, protectia solului si in resurse naturale.

    Un sistem de management al calitatii presupune existenta unei politici durabile si a unor obiective prioritare pentru cresterea nivelului de satisfactie a clientilor unei companii. La Dacia, aceste obiective sunt urmarite pe parcursul tuturor etapelor ciclului de viata ale unui automobil, incepand cu faza de conceptie, fabricatie, pana la cea de comercializare si servicii post-vanzare.

    Dintre cifrele semnificative, putem mentiona ca pentru fabricarea vehiculelor au scazut:
    – cu 80,7% consumul de energie;
    – cu 21% cantitatea de gaze cu efect de sera;
    – cu 52,63% cantitatea de compusi organici volatili (COV);
    – cu 93% consumul de apa;
    – cu 98,3 % cantitatea de metale grele evacuate in apa;
    – cu 94,5% cantitatea de deseuri expediate intr-un depozit pentru eliminare.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *