SUA vor o strategie mondiala pentru a salva oceanele

SUA vor o strategie mondiala pentru a salva oceanele
SUA vor o strategie mondiala pentru a salva oceanele

Statele Unite ale Americii (SUA) au cerut luni comunitatii internationale sa se doteze cu o strategie mondiala pentru a salva oceanele amenintate de incalzirea climatica, poluare si supraexploatarea rezervelor de pescuit, relateaza AFP.

Intr-o conferinta internationala ce are loc luni si marti la Washington, secretarul de stat american, John Kerry, vrea sa-i sensibilizeze pe reprezentantii a 80 de tari, experti in materie de mediu si industriasi, in legatura cu responsabilitatea lor comuna pentru protejarea oceanelor.

Kerry a avertizat ca exista deja 500 de “zone moarte” in lume, unde viata submarina nu mai poate fi mentinuta, in timp ce o treime din rezervele de peste sunt supraexploatate.

“Nimeni nu trebuie sa se insele: protectia oceanelor noastre este o chestiune de securitate vitala. Oceanele ajuta sa traiasca 12% din populatia mondiala. Si este, de asemenea, esentiala mentinerea mediului in care traim toti”, a spus Kerry.

Protejarea oceanelor este importanta si pentru securitatea alimentara, a subliniat Kerry, afirmand ca circa trei miliarde de persoane depind de pescuit ca sursa importanta de proteine.

John Kerry a cerut adoptarea unor planuri de actiune concrete si a indicat ca presedintele american, Barack Obama, ar putea anunta in curand extinderea zonelor americane de conservare maritima.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,547FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente