Romii de la Pata Rat vor avea incepand de saptamana aceasta toalete ecologice si pubele pentru colectarea deseurilor menajere. Acestea vor fi puse la dispozitie de catre municipalitatea clujeana, la solicitarea deputatului independent Mircia Giurgiu.

„E groaznic ce se intampla acolo, trebuie sa le oferim minimul de conditii de igiena. Voi aduce in discutie si problema legata de evidenta populatiei pentru a le face carte de identitate tuturor”, a declarat Giurgiu, referindu-se la situatia romilor de la Pata Rat. Reprezetantii Primariei din Cluj vor stabili astazi numarul si amplasamentul pubelelor si al WC-urilor ecologice din colonia de romi de la Pata Rat.

„Vom merge pana acolo pentru a stabili cate pubele si toalete ecologice vor fi amplasate, precum si locatia lor. in cateva zile, locuitorii de acolo le vor putea folosi”, a spus deputatul independent Mircea Giurgiu. El a mai afirmat ca, deoarece Primaria s-a aratat ingrijorata, va fi angajata o persoana pentru a pazi toaletele.

„Din discutiile pe care le-am avut, am inteles ca Primaria se teme ca ele ar putea fi furate de locuitorii din colonie. Am stabilit ca acolo va exista permanent o persoana care sa le supravegheze”, a completat Giurgiu. Conform deputatului, costurile pentru achizitionarea si montarea WC-urilor si a pubelelor de la Pata Rat vor fi suportate din bugetul municipiului Cluj-Napoca.

Sursa: Ziua de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here