Oficial, Continental AP nu polueaza estul Timisoarei

  1
  549

  tb_150_0711_oficial_303691.jpgRezultatul bilantului de mediu efectuat la fabrica de anvelope Continental Automotive Products din Timisoara a fost unul pozitiv pentru societate: fabrica nu polueaza.

  Cifrele sustin ca sunt indeplinite conditiile de mediu, insa locuitorii cartierelor din estul orasului se plang ca fumul si mirosul de cauciuc ii sufoca. Societatea functioneaza fara autorizatie de mediu de aproape un an, motiv pentru care a reluat pasii pentru acreditare.

  La finele saptamanii trecute, a avut loc dezbaterea publica in care s-au prezentat concluziile cercetarilor efectuate la mijlocul lunii iulie. „In urma monitorizarii continue timp de sapte zile a emisiilor, imisiilor si a analizelor de apa si sol, efectuate de o firma specializata si acreditata de Ministerul Mediului, s-a ddemonstrat ca fabrica din Timisoara indeplineste cerintele legale de protectie a mediului inconjurator”, a precizat Ildiko Kovacs, coordonator relatii publice la fabrica de anvelope.

  Rezultatul i-a nemultumit pe cetatenii din Calea Lipovei. „Emisiile de gaze ne sufoca, nu o fac continuu, ci numai in anumite perioade. Este un miros greu de suportat, care te obliga sa stai in casa. Uneori vedem si particule mici de funingine”, a precizat un timisorean.

  „Daca scoatem la uscat rufe albe, in jumatate de ora sunt pline de funingine. Ne deranjeaza gazele pe care le emit in special noaptea, sambata si duminica, cand organele de control nu se pot deplasa si atunci toate emisiile nu le mai trec prin filtre. Te trezesti cu miros de cauciuc in gura”, spune o alta locatara din Calea Lipovei.

  „Am aflat ca nu e nici un motiv de temere, pentru ca ei nu polueaza, dar toata lumea reclama un disconfort determinat de mirosul cauciucului. Noi sustinem ca aceasta fabrica este un poluator industrial. Vrem sa aflam care este realitatea”, s-a revoltat altul. Conducerea AP si cea a Agentiei de Mediu au sustinut ca masuratorile se vor relua.

  „De la infiintarea companiei, rezultatele analizelor de mediu efectuate la Continental AP au demonstrat ca suntem o companie care respecta mediul inconjurator si legislatia din Romania”, a precizat Silke Kromer, director executiv pentru protectia mediului al concernului Continental.

  Sursa: Romania Libera

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.