„Infrunzeste Craiova” continua!

Fundatia „Gazeta de Sud”, alaturi de partenerii sai, va planta incepand de maine 1.403 copaci pe strazile Craiovei.
plantare
Pentru ca orice locuitor al Baniei ar avea nevoie, potrivit Uniunii Europene, de cel putin 26 de metri patrati de spatiu verde, in vreme ce craioveanul nu se bucura astazi decat de cel mult doi metri; pentru ca in orasul nostru se construieste mult, se defriseaza si mai mult si se planteaza foarte putin; pentru ca lipsa spatiilor verzi este una dintre problemele majore ale craiovenilor; pentru ca numai in ultimele luni au fost retezati fara mila sute de copaci, pentru a lasa loc parcarilor, pentru toate acestea, Fundatia „Gazeta de Sud” continua actiunea demarata in 2007, aceea de infrunzire a Craiovei. Campania este sprijinita de SIMODE, concesionar Peugeot, care a donat 560 de frasini, de marele artist Tudor Gheorghe, care a sustinut in primavara concertul caritabil „Primavara. Simfonic”, de Polystart si de mai multe ONG-uri, dar si de craiovenii simpli, care au dorit sa puna umarul la infrunzirea orasului nostru coplesit de betoane.

Copaci, nu betoane

S-a inceput in aprilie, anul trecut, cu un program de strangere de fonduri, prin redirectionarea catre Fundatia „Gazeta de Sud” a 2% din impozitul pe venit datorat de fiecare persoana fizica statului. Peste 1.000 de craioveni s-au alaturat campaniei „2% pentru un aer mai curat!”. Cu banii stransi din aceasta actiune au fost plantati pe strazile Craiovei primii 260 de copaci.

Ca si atunci, maine, vineri si sambata, angajatii Gazetei de Sud, alaturi de ceilalti parteneri, se vor inarma cu lopeti, cazmale si sape si vor desfasura o noua etapa de plantare pe strazile orasului saracit de verdeata. De maine, Craiova va fi oxigenata de inca 1.403 copaci – 873 de frasini si 530 de paltini – valoarea totala a acestora depasind 46.000 de lei. Ei vor fi plantati in locatii bine stabilite, care pot fi aflate de cititori accesand www.infrunzestecraiova.ro. Fundatia „Gazeta de Sud” le multumeste tuturor celor care s-au alaturat la realizarea acestui proiect. Cu sprijinul lor, Craiova va fi un oras mai verde, mai sanatos!

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente