Andrei Chiliman: „Interventia Primarului General este un grav abuz”

Intr-o scrisoare trimisa luni, 25 februarie, primarului Sectorului 1 Andrei Chiliman, Adriean Videanu ii solicita edilului de sector sa „depuna diligentele necesare in vederea emiterii certificatelor de urbanism pentru terenurile care fac obiectul hotararii nr. 5/17.01.2008, respectiv pentru terenul in suprafata de 28.500 metri partati situat in Soseaua Nordului nr. 114-140, Sector 1 si a terenului in suprafata de 28.500 metri patrati sitzuat in strada Turgheniev nr. 11-15 si Bd. Aviatorilor 110-112”.

In aceeasi scrisoare, domnul Videanu tine sa precizeze ca „(…) in cazul in care nu veti da curs solicitarii institutiei noastre, precum si a domnilor Constanda Costica si Constanda Maria de a elibera certificatele de urbansim, vom efectua demersurile legale pentru ca dumneavoastra sa fiti direct raspunzator pentru plata sumelor de bani stabilite cu titlu de despagubiri de catre instantele judecatoresti”.

Primaria Sectorului 1 precizeaza faptul ca Primaria Capitalei a depus O SINGURA SOLICITARE pentru eliberarea unui certificat de urbanism, la data de 1 februarie 2008. Termenul legal pentru solutionarea acestei cereri este de 30 de zile, astfel incat el expira la data de 2 martie 2008. In cererea depusa la inceputul lunii februarie, municipalitatea solicita alipirea a opt loturi de pe Soseaua Nordului 114-140 si apoi dezmembrarea parcelei rezultate, in trei loturi.

Andrei Chiliman precizeaza ca interventia Primarului General pentru eliberarea unui document de catre Primaria Sectorului 1, necesar unei persoane fizice, reprezinta UN GRAV ABUZ, incadrat de Codul Penal la infractiunea de trafic de influenta! Asta deoarece Primarul General nu detine competente pentru a solicita Primarului Sectorului 1 solutionarea cererii depuse de Costica Constanda pentru eliberarea unor certificate de urbanism pentru dezmembrare, aferente terenurilor situate in strada Turgheniev nr. 11-15 si Bulevardul Aviatorilor nr. 110-112.

Primaria Sectorului 1 emite certificate de urbansim numai dupa indeplinirea conditiilor legale si numai in masura in care documentatia pentru eliberarea acestora este completa si insotita de toate documentele prevazute de lege.

„Primaria Capitalei ne someaza sa facilitam punerea in posesie a domnului Constada, fara sa tina cont de lege si de interesele bucurestenilor. Probabil ca domnul Videanu se grabeste deoarece i se termina mandatul. Prin acest demers al sau, domnul Videanu dovedeste ca nu vrea sa plece de la Primarie pana cand nu il imbogateste pe domnul Constanda”, a afirmat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman. El a precizat ca dupa indeplinirea termenului legal va anunta decizia autoritatii locale in privinta certificatelor de urbansim, care va fi in conformitate cu interesele bucurestenilor.

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman continua demersurile pe langa Primaria Municipiului Bucuresti pentru pastrarea si amenajarea spatiului verde de pe malul Lacului Floreasca.

„Vrem inapoi Parcul Bordei, nu suprafete din el. Schimbul de la inceputul anului este inechitabil, pentru ca Bucurestiul pierde peste cinci mii de metri patrati din parc”, a precizat primarul Chiliman.

Edilul Sectorului 1 este de parere ca, atat timp cat parcul va ramane la Primaria Capitalei, zona verde de pe malul Lacului Floreasca va fi „o moneda de schimb pentru satisfacerea unor interese ale prietenilor primarului general”.

„Atitudinea municipalitatii in chestiunea zonelor verzi a fost una de dispret total. Modul in care Constanda a primit Parcul Bordei este o dovada in acest sens. Nu vreau sa risc ca primarul general, un aparator al intereselor lui Costanda si nu ale bucurestenilor, sa ofere din nou parcul catre alti afaceristi imobiliari. Primarul Videanu a dovedit ca are ca preocupare principala desfiintarea spatiilor verzi si inlocuirea lor cu zgarie-nori. Trebuie sa fim pregatiti pentru a prelua parcul, pentru a-l feri de initiative municipale indreptate impotriva zonelor verzi. Bucurestiul are nevoie de aer, are nevoie de verde!”, a declarat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *