Array

Borbely vrea sa “lamureasca” romanii sa circule cu bicicleta, nu cu masina

Borbely vrea sa “lamureasca” romanii sa circule cu bicicleta, nu cu masina

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat miercuri ca populatia poate fi “lamurita” sa utilizeze automobile mai putin poluante sau sa se deplaseze cu bicicleta “numai” prin decizii economice si politice.
“Poti lamuri lumea sa polueze mai putin sau sa mearga cu bicicleta numai cu decizii economice si politice”, a afirmat Borbely la lansarea primei statii de alimentare a automobilelor electrice din Romania.
Statia electrica a fost lansata la sediul transportatorului de energie electrica Transelectrica, in zona Pietei Unirii din Capitala, fiind initiativa Asociatiei Comitetul National Roman CIGRE in parteneriat cu constructorul de masini Mitsubishi Motors Romania. Costurile statiei s-au ridicat la 36.000 de euro.
“Aceasta initiativa a venit la timpul potrivit. (…) Ne gandim si la alte facilitati care sa permita accesul cetatenilor la masinile electrice”, a adaugat Borbely.
O masina alimentata exclusiv cu electricitate are o autonomie de pana la 160 kilometri. Costul unei incarcari a bateriilor masinii este cuprins intre 3 si 6 lei pentru 100 kilometri. incarcarea unei masini electrice poate fi facuta la orice priza, dar costurile unui incarcator se ridica intre 300 euro si 7.000 de euro, in functie de durata necesara incarcarii bateriilor automobilului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente