Campanie de impadurire: “Un copac pentru viata”

Prefectul Vasluiului, Levente Csaba Szekely, ii invita pe vasluieni sambata, la Banca, unde, sub sloganul “Un copac pentru viata”, va avea loc o campanie de impadurire. Actiunea ar fi trebuit sa aiba loc inca de la inceputul acestei luni insa ea a tot fost amanata din cauza vremii ploioase.
Sambata, in comuna Banca, sase hectare de teren vor fi impadurite cu 35.000 de puieti de salcam si pin negru. Copacii vor fi plantati de circa 1.000 de voluntari, pentru care organizatorul – Prefectura Vaslui – a pregatit sepcute si diplome de participare. La actiune vor fi prezenti toti sefii de servicii deconcentrate.
“Am participat si anul trecut si a fost foarte frumos. O actiune bine organizata, am muncit, dar am avut si satisfactia muncii. A fost o atmosfera armonioasa. Cum si in acest an vin cateva sute de elevi, va fi foarte placut sa ne aflam in mijlocul lor”, a declarat Mihaela Cososchi, inspector sef la Inspectoratul scolar Judetean Vaslui.
In ultimii 20 de ani, padurile din judetul Vaslui au fost distruse cu salbaticie, fara ca autoritatile sa ia vreo masura. Profitand de “bunatatea” celor care ar fi putut opri masacrul verde, hotii de lemne au secerat zeci de hectare de padure. Lemnul a fost mai apoi valorificat.
Institutia Prefectului Vaslui a demarat inca de anul trecut o campanie de impaduriri, actiune care va fi continuata si in acest an
Prefectul Levente Csaba Szekely este convins ca raul facut de defrisarile masive este greu de reparat, dar se pot insa impaduri sute de hectare. Asa ca prefectul ii invita pe toti acei ce doresc sa i se alature intr-o noua campanie de impadurire.
“Vom face actiunea la Banca, fiindca ne-am consultat cu reprezentantii Romsilva si ei ne-au explicat ca e bine sa facem impaduririle in zona in care exista deja padure, sa poata fi pazita.
Anul trecut, am plantat tot in aceasta zona copaci care s-au prins foarte bine”, a declarat, prefectul.
Anul trecut, Prefectura Vaslui, in colaborare cu Directia Silvica si Consiliul Local Banca, a organizat pentru prima data actiunea de impadurire intitulata “Un copac pentru viata”. Evenimentul s-a desfasurat in cadrul “Lunii padurii”. Au fost plantate cinci hectare cu salcam si pin negru. In judetul Vaslui se afla in prezent in derulare mai multe proiecte pentru impadurirea unor terenuri agricole degradate din mediul rural, pe o suprafata de 183 hectare, valoarea totala a acestora ridicandu-se la sase milioane lei. La aceasta data, peste 200 de locuinte din judet si peste 30.000 de hectare de teren sunt afectate de alunecari, iar singura solutie pentru evitarea fenomenului o reprezinta stabilizarea suprafetelor afectate prin impaduriri masive.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,542FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente