CeBIT, targul „verde”

0
599

Eveniment – Industria IT se reuneste in Germania

Cel mai mare targ al industriei IT, CeBIT, incepe astazi in orasul german Hanovra. Si acest eveniment va respecta ceea ce a devenit deja o obisnuinta a evenimentelor de profil, adica preocuparea pentru un IT mai verde.

CeBIT se va desfasura sub semnul interesului pentru eficienta energetica si protectia mediului, cu parti-ciparea Initiativei pentru Salvarea Climei (Climate Savers Compu-ting Initiative). Organizatia reuneste marile companii din industria IT, precum Intel, Microsoft sau Google si care are ca scop reducerea cu 50% a emisiilor de dioxid de carbon ale computerelor pana in 2010.

Ecologic. Preocuparea „verde” a CeBIT-ului de anul acesta se va manifesta in trei directii principale: prezentari si conferinte pe aceasta tema, expunerea produselor ecologice ale companiilor importante din IT, expozitiile ur-mand sa fie gazduite intr-un spatiu special amenajat, „Satul IT-ului Verde”, respectiv publicarea unui ghid.

Printre atractiile „verzi” ale targului se nu-ma-ra un model de centru de calcul al IBM, fara emisii, care utilizeaza reciclarea energiei bazandu-se pe un sistem inovativ de racire implementat la nivel de cip. Poducatorii de PC-uri Lenovo si Fujitsu Siemens vin si ei cu o oferta consistenta de PC-uri verzi, dispozitive eficiente energetic, concepte noi de racire. Operatorul Deutsche Telekom a anuntat deja ca standul sau din cadrul expozitiei va fi alimentat integral cu energie regenerabila.

Intel va prezenta si un produs care se va situa impotriva curentului, un PC care consuma 1.000 de wati, conceput special pentru impatimitii jocurilor video, in conditiile in care un PC consuma in mod normal circa 80 de wati. Oferta ecologica a IT-ului va fi atent analizata in cadrul evenimentului de organizatia Greenpeace care va decide care produse se situeaza in avangarda IT-ului ecologic.

Participare

Desfasurarea evenimentului a fost scurtata cu o zi fata de editia din 2006, limitandu-se la sase zile, pe o suprafata de 241.000 de metri patrati, cu 10% mai mica decat anul trecut. Numarul companiilor expozante este mai mic decat cel de anul trecut, 5.845 fata de 6.153, venite din 77 de tari. Declinul este explicat printr-o crestere a costurilor care trebuie suportate de companiile care vor sa fie prezente si a slabiciunii dolarului in raport cu euro. China este tara cu cea mai puternica prezenta, dupa Germania, gazda evenimentului, cu peste 500 de companii prezente. Franta, care anul acesta este partener oficial al targului, va fi reprezentata de 150 de companii. In ceea ce ii priveste pe vizitatori, pretul pe care acestia trebuie sa il plateasca pentru o zi de vizita a targului este de 38 de euro, la fata locului, pretul unui bilet pentru accesul pe intreaga perioada a targului fiind de 81 de euro.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.