De ce sa mananci bio

0
388

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume.

Avantaj – Siguranta alimentara, garantata de agricultura ecologica

Alimentele ecologice sunt mai gustoase, mai sana-toa-se, nu contin aditivi pe-ri-cu-losi, organisme mo-dificate genetic, antibiotice, pesticide. Iata cateva motive pentru a trece la o dieta bio.

Multe persoane consuma produse ecologice – termen sinonim cu eco, or-ganic, biologic sau bio -, deoarece considera ca acestea au un gust mai bun decat alimentele conventionale, spun specialistii de la Soil Association, unul dintre cei mai im-portanti certificatori ecologici din Europa. Si asta, deoarece fructele si legumele bio sunt lasate sa creasca natural si au un continut de apa mai mic, ceea ce le confera o aroma mai puternica.

MAI SANATOS. In plus, cer-ce-tatorii din diverse tari ale lumii au demonstrat ca mancarea ecologi-ca este mai bogata in vitamina C, mi-ne-rale esentiale – calciu, magne-ziu, fier, crom – si antioxidanti. Un alt atu al alimentelor ecologice este ca la prepararea acestora nu sunt folositi aditivi alimentari periculosi. Numai vreo 32 din cei aproape 300 de aditivi alimentari aprobati in UE sunt permisi in productia bio. O dieta bio este si cel mai bun mod de a reduce expunerea la reziduurile de pesticide periculoase, pentru ca in agricultura ecologica folosirea chimi-calelor de sinteza este interzisa. Circa 331 de tipuri de pesticide se folosesc in agricultura conventionala si reziduuri apar frecvent in manca-rea nonorganica. Peste 40% din fructele, legumele si painea con-ventionala testate in 2005 in Marea Britanie contineau pesticide, potri-vit Soil Association. Un alt avantaj este ca in agricultura bio nu se folo-sesc orga-nis-me modificate genetic. Si nici an-ti-biotice, deci organismul uman nu risca sa capete rezistenta la acestea prin consumul de alimente. Pe langa motivele legate de sa-na-tate, mancand ecologic aparati drep-tu-rile animalelor – pentru ca acestea sunt tratate „boiereste” in acest sistem agricol – si, totodata, protejati me-diul inconjurator.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.