Doljenii au luat-o inaintea „Rablei”

  0
  670

  „Rabla”, programul de innoire a parcului auto, a inceput sa agite spiritele atat printre doljeni, dintre care unii s-au grabit sa se inscrie de pe acum, cat si printre dealeri, care inca asteapta numarul oficial de locuri ce vor fi disponibile.
  programul rabla
  Sute de persoane s-au inscris deja la dealerii craioveni pentru cumpararea unei masini noi prin Programul „Rabla” din acest an. Altii au achitat avansuri pentru rezervarea unui loc, in ciuda faptului ca reprezentantele auto nu stiu, deocamdata, cate locuri vor avea la dispozitie. Programul „Rabla” din acest an vizeaza 60.000 de automobile de minimum zece ani vechime, dupa ce, pana acum, erau casate doar masini mai vechi de 12 ani, iar prima de casare s-a majorat de la 3.000 la 3.800 de lei. Potrivit dealerilor, locuri sunt suficiente pentru toti cei interesati, numai sa fie si clienti.
  La Redac, concesionarul local Dacia – Renault, s-au prezentat peste 200 de doljeni interesati de cumpararea unei masini prin programul de innoire a parcului auto, potrivit Luizei Scarlatescu, directoare de vanzari. Aproximativ 20 de persoane s-au inscris pentru o Skoda, desi numarul de locuri disponibile pe Dolj nu este cunoscut inca. Reprezentantii dealerului local Chevrolet au declarat ca, dupa ce dosarul de inscriere in program a fost depus saptamana trecuta, asteapta acum sa afle locurile disponibile, insa deja 20 de persoane au venit la reprezentanta hotarate sa cumpere. „Avem aproximativ zece avansuri luate pana acum pentru cumpararea unui automobil prin Programul -Rabla-. Nu stiu exact cate locuri vom avea. Acest lucru se va stabili zilele urmatoare, dar vor fi suficiente pentru ca ne-am inscris si noi, si importatorul”, a declarat Adrian Marasescu, directorul de vanzari al dealerului local Ford.

  Sperantele, puse in rable

  Programul „Rabla” reprezinta o gura de aer pentru comerciantii de automobile afectati de criza financiara. O parte din acestia au „armonizat” programul de casare a masinilor vechi cu o campanie de reduceri de pret in speranta atragerii unui numar cat mai mare de clienti. Printre acestia se numara dealerul local Toyota, care a pregatit reduceri de pret ce pot ajunge si la 4.000 de euro, potrivit directorului Rudi Ozunu. Dealerul Honda din Craiova a intrat in acest an in Programul „Rabla”, fiind printre putinii din tara, si are disponibile in jur de zece locuri, potrivit directorului Constantin Ungureanu. Doljenii interesati de un autoturism Citroen sau Mazda pot face comenzi la dealerul local care, desi nu s-a inscris pe lista comerciantilor validati, colaboreaza cu alte reprezentante din tara si are o vanzare aproape incheiata, potrivit Ecaterinei Parvuleasa, directoarea firmei.

  Conditii de participare

  O persoana interesata sa beneficieze de prima de casare de 3.800 de lei prin Programul „Rabla” trebuie mai intai sa se inscrie si sa obtina de la un dealer nota de acceptare, dupa care sa predea masina uzata, care trebuie sa fie functionala, la un operator colector autorizat, spre casare, de unde obtine certificatul de distrugere. Masina casata trebuie radiata din circulatie, dupa care se revine la dealerul care a eliberat nota de acceptare. Actele necesare pentru a beneficia de facilitatile Programului „Rabla” sunt urmatoarele: actul de identitate, certificatul de inmatriculare al masinii casate, in copie legalizata, certificatul de distrugere, in copie legalizata, certificatul de radiere, actul de succesiune in cazul in care persoana in cauza este mostenitoarea proprietarului masinii si nota de acceptare de la dealerul sau producatorul validat, in original.

  Sursa: Gazeta de Sud

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.