Desertul… Conditia disparitiei vietii de pe Terra!

desert1.TEMPORIZAREA

Realizind o sinteza obiectiva a evolutiei climei terestre pe intervalul de 1000 ani, prin analiza datelor de natura pluridisciplinara (fizica,chimie,biologie,hidrolologie, etc.) putem observa cu usurinta urmatoarele aspecte degenerative cauzate de tendinta evolutiva a speciei umane legat de zona existentiala si numarul de membrii ai societatilor existente;-diminuarea suprafetelor forestieredirect proportional cu cresterea numarului populatiei si invers proportional cu timpul necesar regenerarii fondului forestier, daca s-au realizat plantatii. b) cresterea temperaturii atmosferei in mod progresiv constant datorita arderilor controlate sau accidentale a combustibililor solizi, lichizi, gazosi. c.-topirea lenta a calotelor glaciale, evaporari masive, pierderi considerabile, de atmosfera prin gauri accidentale in pelicula de ozon, diminuarea grosimii stratului atmosferic. d.- modificari apreciabile al raportului sarcinilor electrice din atmosfera, cresterea progresiva a aerosolilor si aeroionilor pozitivi cu impact degenerativ asupra peliculei biologice terestre. e.- aparitia si extensia evolutiei desertului odata cu migratiile grupurilor sociale,asemanator unei celule canceroase in corpul omenesc. Astazi desertul se extinde cu 4,6 -5ml./zi, si creste.

2. FEED BACK

In decursul timpului experimentele de lunga durata, au demonstrat cu fermitate caracterul distructiv al aerului atmosferic electropozitivat, asupra peliculei biologice terestre. Impactul aerului viciat, electropozitivat, de durata, modifica chimismul organic functional la nivel cerebral la oameni si animale, prin secretie excesiva de adrenalina la nivel cerebral, care produce starea de stres nediseminat, agitatie psihica, oboseala fizica, consum sporit energetic, slabirea organismului, stare de anxietate,senzatie continua de foame.In prezenta aerului curat, cu un continut preponderent al sarcinilor negative, (aeroionizarea negativa )organismele vii dobindesc o stare de liniste, chimismul organic se restabileste, iar la nivel cerebral se pot genera grupe de endorfine, necesare si utile regenerarii sistemului imunitar central . Se diminueaza starea de agitatie, se inhiba senzatia de foame.

Privit in ansamblu, starea generalizata in care se gaseste omenirea la aceasta ora, din punct de vedere al starii de irascibilitate, anxietate, stres, consum alimentar marit, constatam o crestere excesiva a cantitatilor de aeroioni si aerosoli electropozitivi in zonele urbane, metropole, zonele desertificate sau in curs de desertificare, unde aerul este uscat, cald, oxigen rarefiat. Aceasta situatie este generata de lipsa vegetatiei forestiere, generatoare de aeroioni negativi, concentratoare de mase de aer umede, in zonele desertice aride, iar in zonele urbane, metropole, datorita plouarii excesive industriale, si a mijloacelor de transport. In mediu cu o poluare excesiva a concentratiilor de aersoli si aeroioni pozitivi, functiile organice sunt degenerative, generatoare de multiple maladii care conduc la decesul subiectilor.

Numitorul comun al tuturor maladiilor, este deficienta sau lipsa sarcinilor negative din aerul atmosferic respirabil, sau al aeroionilor negativi, singurii raspunzatori de starea de sanatate al organismelor vii.

Atmosfera terestra contine ordonarea tuturor gazelor naturale, in combinatii tranzitorii fizic- chimic si termic, functie de numarul atomic si masa atomica, raportat la gravitatia terestra.

Ar fi gresit sa spunem ca in conditiile de stabilitate termica , chimica, de densitate functie de gravitatie, un gaz, (clorina ), poate urca in altitudine, la nivelul stratului de ozon, pe care sa il poata distruge in proportie de 1/100.000. In stare naturala libera, posibilitatea intilnirii clorinei cu ozonul este imposibila, datorita caracteristicilor specifice fiecarui gaz in parte.

Este adevarat ca razele si vintul solar sunt purtatoare de imense cantitati energetice sub forma de neutroni, fotoni, electroni dar existenta stratificata in atmosfera a gazelor functie de masa atomica, ne permite sa credem ca gruparile de gaze H,He, N. O,F,Ne,Cl,Ar,Kr,Xe, Rn, sunt tampoane dublu sens, prin orbitalii pe care ii detin, functie de echilibrul fizico- chimic intern, pe care il au la un moment dat.

La scara redusa, in laboratoare, principiile atractiei semnelor electrice contrare se pot observa cu usurinta la lichide si la solide, dar in atmosfera libera,volumele de gaze cu aceasi sarcina electrica purtatoare se atrag, realizind sarcini electrice unitare de acelasi semn pe toata suprafata volumului. Volumele de gaze electropozitivate, cu ansamblul de aerosoli si aeroioni pozitivi, orientati la partea inferioara, in drumul pe care il parcurg, la impact cu materiale combustibile de la sol, pot genera si produce incendii spontane, fara interventia expresa a unor actiuni umane, distructive. In acest cadru se pot include fara dubii accidentele forestiere spontane, necomandate, ca forma de manifestare a energiilor periferice acumulate de catre volumele mari de aer electropozitivate, care de obicei isi au originea in spatiul desertic , datorita structurii si naturii suprafetelor de relief, alcatuite cu preponderenta din silicati, care au un caracter usor acid, dar imens cantitativ prin suprafetele de contact la impact cu atmosfera. Privite in ansamblu, aceste imense volume de aer electropozitivate, se prezinta ca un sac gol, fierbinte la exterior, cu aer rarefiat la interior. In cazul in care un avion in parcurs intilneste un astfel de sac, sansele de scapare sunt inexistente din cauza lipsei aerului, oxigenului, pentru combustie . Multe din accidentele aviatice neexplicate, au la origine impactul acestora cu imensele volume de aer electropozitivate.

3.CONCLUZII

Se impune o reconsiderare fundamentala a proceselor fizico-chimice ce au loc in gaze, in stare libera, atmosferica, nu in conditii de laborator, inchise. De asemenea se impune in mod imperios cercetarea in varianta pluridiscilinara, prin colaborarea deschisa si transparenta a mai multor centre de cercetare, a aparitiei si extensiei structurilor de silice la nivel de desert, intrucit prin mecanisme neexplicate stiintific, la nivelul solului, Siliciul disociaza microparticulele de apa acaparind molecule de oxigen pe care le incastreaza in structuri cristaline.( Posibil formarea de depozite de oxigen in detrimentul peliculei biologice, structurate pe legaturi Carbonice. Sa ne amintim de planeta Marte, pe suprafata careia a existat o data viata.). Datorita deficientelor in ce priveste constientizarea generala a problemelor legate de viata, degradarea economica a zonelor subdezvoltate, lipsa solutiilor de protectie a mediului, pun in pericol major existenta vietii pe Terra .

4. CALEA

Prin masuri conjugate de cooperare internationala, cu ajutorul unor solutii tehnologioce constructive de ultima ora, se poate incerca si reusi, stoparea evolutiei desertului, recuperarea si folosirea terenurilor degradate, in folosul societatii, ca alternativa la spectru foamei generalizate care se prefigureaza la orizont. Cunoscind natura distructiva a atmosferei terestre, putem actiona in mod unit, la realizarea unor echipamente, acesibile tuturor statelor, in vederea modificarii structurilor degenerative al marilor volume de aer electropozitivate.

De asemenea obligatorie, este mentinerea suprafetelor vegetale verzi si unde este posibil extensia lor.

5. SOLUTII

In afara solutiilor traditionale de stopare a evolutiei desertului cum sunt reinpaduririle, transhumanta, plantatiile de pomi fructiferi, se pot utiliza si ecranele tip stop desert. Acestea amplasate in zone desertice, aride, racesc aerul atmosferic pe raza de actiune formeaza nuclee de condensare, sedimenteaza particulele de nisip in suspensie, initiaza formarea de nori, produc ploaia naturala, pe suprafete apreciabile de teren, ca o alternativa la exploziile de mare altitudine, a incarcaturilor de azotat de argint sau iodura de argint. Acest tip de instalatii permite utilizarea si controlul volumelor de aer atmosferic cu incarcaturi de vapori de apa, la preturi de cost reduse acessibile tuturor statelor interesate.Variante ale acestei solutii pot fi aplicate in localuri publice, locuinte, spitale, sali de spectacol, etc.

Pentru tratarea apelor reziduale si menajere, se pot realiza si se pot utiliza Schimbatoare moleculare la lichide, tipWalden, capabile sa initieze sedimentarea incarcaturilor, separarea uleiurilor, distruge bacteriile, purificarea apelor. Sunt destinate statiilor de filtrare si alimentare cu apa potabila, pentru statiile de epurare a lichidelor reziduale, menajere si industriale.

Stimati domni,

Prin aceasta prezentare a situatiei reale in care traim cu totii, indiferent de culoarea pieli, a locului de viata, a pregatirii intelectuale si profesionale, nu dorim decit sa atragem atentia entitatilor constiente si interesate, ca mai avem o sansa de a restabili conditiile de viata in mod decent, pentru toti locuitorii terrei. Numai impreuna, cu eforturi comune, putem asigura existenta zilei de miine a generatiilor urmatoare. Lasind la oparte ambitiile, orgoliile putem pasi impreuna in noul mileniu, dind o noua sansa vietii . Echipa noastra de lucru sta la dispozitia celor care doresc in mod real si onest, sa restabileasca factorii de mediu, cu solutii tehnice reale si deschidere pentru o colaborare, pentru mentinerea vietii pe TERRA.

Balmus Laurentiu,
Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *