Expozitie Foto: „Reteaua Natura 2000, in Romania”

  0
  793

  Salonul de fotografie ce prezinta imagini din zonele incluse in programul „Natura 2000” a fost inaugurat ieri, in Capitala, de catre reprezentanti ai Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile. Expozitia va fi deschisa pana pe 30 noiembrie.

  Ea prezinta imagini ale siturilor de Importanta Comunitara din Romania, precum si a Ariilor de Protectie Avifaunistica existente pe teritoriul tarii noastre.

  Admirand fotografiile, vizitatorii pot afla ce este adevarat si ce nu este adevarat in legatura cu reteaua europeana, precum si ce fonduri sunt puse la dispozitia Romaniei in acest sector.

  Romania este unicul stat membru din UE care are cinci regiuni biogeografice din cele 11 existente in UE: alpina, continentala, panonica, pontica si de stepa. Ultimele doua nu au existat pe teritoriul UE inainte de aderarea Romaniei si a Bulgariei in 2007. „Scopul implementarii -Retelei Natura 2000- este de a asigura coexistenta armonioasa a omului cu natura.

  Omul si natura depind unul de celalalt”, a precizat Owen Mountford, seful echipei de implementare a proiectului Phare 2004 „Implementarea -Retelei Natura 2000- in Romania”, prezent la inaugurarea expozitiei. Acesta a facut referire si la posibilitatile de compensare financiara pentru proprietarii de terenuri pe care s-a constituit un sit natura 2000.

  Proiectul european include cele mai importante arii pentru protectia animalelor, plantelor si habitatelor vulnerabile din UE. Scopul retelei este conservarea pe termen lung a acestor habitate si specii. „Reteaua Natura 2000” acopera aproximativ 20 la suta din teritorul Uniunii Europene.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.