Huo! Cu legea…

Dragi parlamentari! Acum ca v-ati vazut cu mandatele la purtator, iar multi dintre domniile voastre sunteti tineri, pusi pe fapte mari si… la primul mandat, VERTICAL va convoaca public sa puneti mana pe treaba si sa schimbati legile proaste.
padure
Si spun asta pentru ca ele, adica multe dintre legile facute de parlamentarii de pana acum, sunt facute cu portite, prin care sa se strecoare smecherii de Romania, ca sa fure tot ce mai e de furat si nu ca sa apere interesele Romaniei si ale poporului roman.

Iata cel mai concludent exemplu: Codul Silvic. Vreti sa stiti ce a scris “legiuitorul” in cartea de capatai care trebuie sa ocroteasca PLAMANUL ROMANIEI, padurea? Ca, daca autoritatile gasesc un transport de lemne fara documente, trebuie sa-l dea in custodie celui mai apropiat ocol silvic si sa stabileasca provenienta lor. Iar daca se constata ca lemnele nu au fost furate, acestea sa fie date proprietarului.

Asa se face ca smecherii de Romania au furat la lemne de au chelit padurile, iar cand au fost deranjati de autoritati au dat fuga si au fabricat documente, dupa care si-au luat lemnele, ranjind si au continuat sa fure. In schimb, amaratii de rudari care mai fura un lemn sa faca linguri si sa le vanda, ca sa aiba ce da de mancare copiilor, sau bietii batrani care iau un carut de vreascuri din padure sa-si incalzeasca bordeiele saracacioase, sunt pedepsiti. Asta pentru ca ei nu au cum sa fabrice documente, pentru ca nu le au pe mana, precum smecherii de Romania, despre care scriam mai sus. Iar acestia pot fii sefi de ocoale, padurari, patroni de filme de exploatare, care opereaza separat sau in cardasie si au posibilitatea sa emita foarte repede avize de expeditie, documente de transport si tot ce mai e nevoie, ca sa plece acasa linistiti cu furaciunea, lasandu-i cu buza umflata pe jandarmi, politisti sau alte organe ale legii care si-au permis sa le confiste temporar marfa. Asa ca, dragi parlamentari, va convocam public sa schimbati astfel de legislatie. Pentru ca, sa nu uitam, unii s-au ingrasat furand padurile tarii, in timp ce amaratii se trezesc cu pamantul spalat de ape si adus peste bruma lor de agoniseala. Cei care spun ca e o minciuna, sa caute in documentatia de specialitate si vor constata ca terenurile neimpadurite se degradeaza din cauza vitezei cu care cad picaturile de ploaie, iar fenomenul creste proportional cu numarul lor.
De cate ori am ridicat aceste probleme legate de usurinta cu care scapa marii hoti de lemne, autoritatile ne-au spus: “Asa e legea!” Domnilor parlamentari, va invit s-o schimbati!

Autor: Aura Stoenescu
editorial aparut in saptamanalul gorjean VERTICAL

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente