Despre predarea ecologiei în ?coli ?i licee

Despre predarea ecologiei in scoli si licee

In acest articol fac o trecere in revista a lucrarilor romanesti despre predarea ecologiei cu accent pe valoarea didactica a contactului direct cu natura. Prima lucrare de didactica biologica in Romania este „Didactica stiintelor naturale” scrisa de profesorul Simionescu in 1905 [1]. De interes direct pentru subiectul nostru, inca din aceasta lucrare este evidentiat rolul…

Citește mai departe
Protejarea padurilor, o preocupare permanent? pentru pompierii bihoreni

Protejarea padurilor, o preocupare permanenta pentru pompierii bihoreni

Una dintre cele mai mari bogatii naturale ale Romaniei, padurea, „aurul verde”, constituie o preocupare permanenta pentru pompierii bihoreni. In contextul actual al schimbarilor dramatice de clima (furtuni, inundatii, seceta, inghet), sub influenta factorului de impact antropic (exploatari masive, dezinteres pentru lucrari de reimpadurire), fondul forestier scade dramatic, generand efecte negative asupra ecosistemului, cu reflectare…

Citește mai departe

Cu un chibrit arzi o padure!

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Crisana executa controale de prevenire la Ocoalele Silvice din judet. „Una dintre cele mai mari bogatii naturale ale Romaniei, padurea, –aurul verde– ce acopera o suprafata de 195 600 ha in judetul nostru, situandu-l pe locul al XI-lea intr-un clasament national, constituie o preocupare permanenta pentru pompierii bihoreni. In contextul actual…

Citește mai departe

Prevenirea incendiilor de padure

Una dintre cele mai mari bogatii naturale ale Romaniei, padurea, „aurul verde” ce acopera o suprafata de 195 600 hectare in judetul nostru, situandu-l pe locul al XI-lea intr-un clasament national, constituie o preocupare permanenta pentru pompierii bihoreni. In contextul actual al schimbarilor dramatice de clima (furtuni, inundatii, seceta, inghet), sub influenta factorului de impact…

Citește mai departe