Influenta principalelor elemente climatice asupra organismului uman

Omul este o fiinta meteosensibila, reactionand diferit la elementele climatice, in functie de fondul genetic trebuie sa-si constientizeze meteorosensibilitatea si sa-si evalueze potentialul de aclimatizare pentru a putea preveni eventualele situatii de risc ce ii pot afecta sanatatea, siguranta, productivitatea si creativitatea. Meteosensibilitatea este sensibilitatea detinuta de un organism la modificarile atmosferice, prin declansarea sau…

Citește mai departe

Consumul abuziv de bauturi gazoase determina tulburari de comportament la copii

Consumul abuziv de bauturi gazoase determina tulburari de comportament la copii, inca de la cea mai frageda varsta. Studii anterioare constatasera o legatura intre acest tip de exces si problemele psihologice ale adolescentilor, aminteste passionsante.be citata de Agerpres. Cercetatori de la Universitatea Columbia (New York) si-au desfasurat cercetarile pe circa 3.000 de copii de cinci…

Citește mai departe

Aparatele moderne sunt responsabile de tesatura tot mai densa de unde electromagnetice care ne inconjoara, denumita „electrosmog”

Folosirea intensa a telefoanlor mobile a generat o discutie despre o noua sursa de poluare reprezentata de campurile electromagnetice. Nu numai telefoanele mobile, ci toate aparatele moderne care ne fac viata mai usoara sunt responsabile de tesatura tot mai densa de unde electromagnetice care ne inconjoara, denumita „electrosmog”, prin prisma potentialului efect daunator asupra sanatatii….

Citește mai departe

Tulburari de comportament si de reproducere provocate de substanta chimica prezenta in recipientele de plastic alimentar

Oamenii de stiinta recomanda consumatorilor sa nu mai utilizeze recipiente din policarbonat pentru a incalzi alimentele la temperaturi ridicate. Efectele bisphenolului, care se regaseste in urina a peste 90% dintre americani, face obiectul unor anchete in mai multe tari. In Canada, folosirea sa este interzisa din octombrie 2008. Studiile recente asupra efectelor toxice ale bisphenolului…

Citește mai departe

Dezbateri – Un E mai putin din 2009

Colorantul rosu Allura E129 poate fi interzis incepand de anul viitor. Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) va revizui repoartele despre toxicitatea acestuia in ianuarie, iar apoi va lua o decizie finala. In mai 2007, un grup de cercetatori britanici de la Universitatea din Soumphton a demonstrat ca sase dintre coloranti alimentari folositi foarte des…

Citește mai departe

Minimartieni chimici

„Minimartienii imunactiv” sunt un supliment alimentar cu multivitamine si minerale pentru copii, cu aroma de capsuni. Privind reclama tv putem trage concluzia ca oferindu-le celor mici asa ceva vor avea numai de castigat. Cititi insa eticheta inainte! Sanatatea copiilor este inportanta pentru fiecare parinte si de aceea incercam sa le dam celor mici ce este…

Citește mai departe

Rosul care ii agita pe copii

Inainte de a cumpara un produs alimentar, cititi cu atentie eticheta. Daca are in compozitie rosu Ponceau 4R (E124) este mai bine sa il puneti inapoi in raft, mai ales daca intentionati sa il dati copiilor. Rosu Ponceau 4R (sau rosu cosenila), E124, este un colorant azoic obtinut prin sinteza chimica, nerecomandat in alimentatia copiilor….

Citește mai departe

Crema de peste cu 5 E-uri

Crema de peste afumat Salmar este un preparat despre care producatorul spune ca are un „gust care nu se uita”. Unul dintre ingredientele principale ale cremei de peste este uleiul vegetal. Producatorul nu ne spune care este natura sa botanica. Acest aspect era important, mai ales ca uleiul este folosit si la prajirea cepei. Sarea…

Citește mai departe