Judetul Neamt, la primul congres de turism rural

  0
  859
  Ziua Mondială a Mediului in judetul Neamt
  Judetul Neamt, la primul congres de turism rural

  Consiliul Judetean Neamt a aprobat o finantare pentru participarea judetului la primul congres de turism rural din Romania. Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) a solicitat asocierea cu judetul Neamt, prin Consiliul Judetean Neamt, in vederea finantarii si realizarii in comun a unei activitati de interes judetean.

  Asocierea are ca scop organizarea, in perioada 3 – 5 mai, la Alba Iulia, a primului Congres de Turism Rural din Romania, cu tema „Turismul Rural – un instrument pentru construirea identitatii si o sansa pentru standardele de calitate”. In acest sens, s-a solicitat participarea judetului Neamt, la asociere cu o suma cuprinsa intre 2.000 si 2.500 euro, necesara acoperirii cheltuielilor generate de prezenta la congres a invitatilor din strainatate.

  La aceasta manifestare, judetul Neamt va avea la dispozitie, gratuit, un stand propriu, in suprafata de 12 metri patrati. Pentru activitatea expozitionala, trei mesteri populari nemteni vor expune si vor executa articole traditionale, specifice judetului, iar reprezentantii Consiliului Judetean Neamt care vor fi in stand vor distribui materiale de promovare. Consiliul Judetean Neamt va incheia conventii civile cu mesterii populari, cu o valoare a serviciilor de reprezentare la acest eveniment in cuantum de 1.500 lei pentru fiecare mester, iar institutia nemteana va participa cu o delegatie de opt persoane (persoane din conducerea institutiei si personal de executie). Suma alocata acestei actiuni, sub forma asocierii cu ANTREC, va fi de 8.000 lei.

  Cheltuielile totale aferente evenimentului (contributia la asociere, cheltuieli ale delegatiei Consiliului Judetean Neamt, contravaloarea materialelor promotionale ce vor fi distribuite, plata mesterilor populari) se vor incadra in suma de maximum 50.000 lei.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.