O a doua angajata de la Fukushima a fost expusa unui nivel ridicat de radiatii

  0
  397
  O a doua angajata de la Fukushima a fost expusa unui nivel ridicat de radiatii
  O a doua angajata de la Fukushima a fost expusa unui nivel ridicat de radiatii

  O a doua femeie care a lucrat in incinta centralei nucleare avariate de la Fukushima a fost expusa unor doze de radiatie superioare limitei legale autorizate, a anuntat duminica operatorul Tokyo Electric Power (TEPCO), tinta unor critici dure din partea Guvernului, relateaza AFP.

  Dezastrul de la Fukushima a fost ridicat de la nivelul 5 la 7, ca la Cernobil / FOTO: RTV

  Aceasta femeie, in varsta de aproximativ 40 de ani, care face parte din echipa medicala, a fost expusa, timp de trei luni, unui nivel de radiatie de 7,49 de milisievert, in contextul in care limita maxima autorizata pentru femei este de 5 milisievert pe o perioada de trei luni.

  Aceasta limita este inferioara celei pentru barbati, din cauza potentialelor riscuri pentru copii, in caz de sarcina.

  Angajata „nu are probleme de sanatate si va examinata de un medic, luni”, a declarat purtatorul de cuvant al TEPCO, Yoshinori Mori.

  Miercuri, TEPCO a anuntat ca o prima femeie, care efectua sarcini logistice, a fost expusa unui nivel de radiatie de 17,55 milisievert.

  Ca toate cele aproximativ 20 de femei angajate pe aceasta paltforma de catre TEPCO, ea a parasit locul la 23 martie, dupa 12 zile de la inceputul accidentului nuclear.

  Limita legala a radiatiilor autorizata pentru barbatii care muncesc in domeniul nuclear, pe timp de criza, a fost ridicata la 250 de milisievert pe an, dupa accidentul nuclear de la Fukushima, fata de 100, cat era anterior.

  O expunere anuala de peste 100 de milisievert creste riscurile ulterioare de cancer, cu atat mai mult cu cat radioactivitatea „absorbita” se cumuleaza cu expunerile viitoare.

  Operatorul TEPCO apreciaza ca este nevoie de trei luni ca nivelul radiatiilor sa inceapa sa scada si de alte trei pana la sase luni suplimentare, pentru reducerea scurgerilor radioactive la un nivel „foarte scazut”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.