Fonduri de 180 milioane de euro pentru construirea unui nou sarcofag la centrala de la Cernobil

    Participantii la o conferinta internationala desfasurata la Londra s-au angajat, astazi, sa aloce 180 de milioane de euro pentru construirea unui nou sarcofag pentru acoperirea reactorului avariat al centralei nucleare de la Cernobil, transmite AFP, informeaza Agerpres. Aceasta conferinta a fost prezidata de Germania, care detine in acest an presedintia G7 (SUA, Canada, Japonia, Marea…

    Citește mai departe

      Incendiul de langa Cernobil a fost localizat de pompieri la 5 km de gropile cu deseuri radioactive

      Pompierii ucraineni au reusit sa localizeze marti seara incendiul de vegetatie izbucnit in apropierea centralei Cernobil – scena unei catastrofe nucleare civile de proportii in 1986 -, la numai 5 km de gropile cu deseuri radioactive, asa-numitele ‘cimitire’ radioactive, dupa ce vantul s-a oprit, a declarat ministrul de interne al Ucrainei, Arsen Avakov, citat de…

      Citește mai departe
      Ucraina: Amenintari cu bomba la mai multe centrale nucleare

        Ucraina: Amenintari cu bomba la mai multe centrale nucleare

        Autoritatile ucrainene au sporit masurile de securitate la centrala nucleara Zaporijia si la fosta centrala Cernobil, dupa o serie de amenintari cu bomba, anunta Autoritatea ucraineana de reglementare in domeniul atomic, citata de site-ul agentiei TASS. „Ofiteri ai Ministerului de Interne si ai Serviciului de securitate pazesc centralele nucleare”, a comunicat Autoritatea ucraineana de reglementare…

        Citește mai departe

          15 ani de la unul dintre cele mai grave accidente cu implicatii asupra mediului din Europa: Baia Mare – Bozanta, iazul “Aurul”

          Astazi se implinesc 15 ani de la unul dintre cele mai grave accidente cu implicatii asupra mediului din Europa, intrecut doar de cel de la Cernobil. In 30 ianuarie 2000, in zona Baia Mare – Bozanta Mare, iazul de decantare al firmei care procesa steril minier depozitat in haldele din municipiul maramuresean a cedat. O…

          Citește mai departe
          Cele mai mari dezastre ecologice, cauzate de om

            Cele mai mari dezastre ecologice, cauzate de om

            Cele mai grave dezastre ecologice s-au produs din cauza omului. Cei de la Historia si-au propus sa faca topul celor mai groaznice dezastre, care au zdrunciunat echilibrul si supravietuirea planetei. 1.Cel mai infiorator dezastru nuclear din istorie, cauzat de o centrala. Pe 26 aprilie 1986 unul dintre reactoarele centralei de la Cernobil din Ucraina a…

            Citește mai departe
            Bulgaria - Romania, pod radioactiv de cancer. Guvernul Romaniei este somat sa se opun? construc?iei depozitului nuclear Kozlodui, „Bomba Nuclear? cu ceas a Balcanilor!”

            Bulgaria – Romania, pod radioactiv de cancer. Guvernul Romaniei este somat sa se opuna constructiei depozitului nuclear Kozlodui, „Bomba Nucleara cu ceas a Balcanilor!”

            In timp ce reprezentantii oficiali ai Centralei Nucleare de la Kozlodui nu au oferit garantii reale cu privire la siguranta modernizarii si utilizarii instalatiei, oamenii din sudul Romaniei sunt din ce in ce mai ingrijorati fata de reactia lasciva a autoritatilor de la Bucuresti. Mai multe ONG-uri din Craiova fac APEL impotriva constructiei centralei nucleare…

            Citește mai departe
            Ministerul Mediului: Valorile radioactivit??ii pe teritoriul Românei se încadreaz? în limite pentru to?i factorii de mediu

              Ministerul Mediului: Valorile radioactivitatii pe teritoriul Romanei se incadreaza in limite pentru toti factorii de mediu

              Valorile radioactivitatii pe teritoriul Romanei se incadreaza in limitele de variatie ale fondului natural pentru toti factorii de mediu, conform monitorizarii realizate de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM), in urma accidentului produs la centrala nucleara Zaporoijie, Ucraina, in data de 28 noiembrie 2014, a anuntat, miercuri Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC). Astfel, in…

              Citește mai departe
              Dezastru ecologic: Apa toxica de la centrala Fukushima s-a scurs ani la rand in Pacific

              Mutanti la Fukushima

              Oamenii de stiinta au descoperit primele plante si animale mutante in zona centralei nucleare Fukushima 1 din Japonia, avariata acum trei ani. In orezul care creste pe teritoriul afectat de radiatii s-au activat gene latente pina acum. La fluturii Pseudozizeeria maha, raspinditi peste tot in Japonia, s-a observat reducerea dimensiunilor si tot mai multe malformatii….

              Citește mai departe

              Fenomen neobisnuit observat la Cernobil. Cercetatorii avertizeaza asupra pericolului

              Dezastrul nuclear de la Cernobil are inca efecte asupra mediului inconjurator, iar riscul raspandirii radiatiilor ramane destul de ridicat, avertizeaza un cercetator american. Tim Mousseau, profesor de biologie la Chernobyl and Fukushima Research Initiatives din cadrul Universitatii Carolina de Sud, a cercetat in detaliu zona contaminata de langa Cernobil, unde a avut loc o explozie…

              Citește mai departe

              Activitatea solara are o importanta minora in ceea ce priveste incalzirea globala

              Cercetarile efectuate de profesorul Terry Sloan de la University of Lancaster si profesorul Sir Arnold Wolfendale de la University of Durham au scos in evidenta faptul ca variatiile activitatii solare sau influenta acesteia in ceea ce priveste oprirea razelor cosmice, nu pot fi considerate a reprezenta un factor care contribuie semnificativ la incalzirea globala. Intr-un…

              Citește mai departe

              Mistretii radioactivi de la Cernobil au ajuns in nordul Italiei

              In nordul Italiei au fost gasiti mistreti cu un continut ridicat de substante radioactive in organism, scrie editia italiana a The Local. Informatia a confirmata de Ministerul de sanatate italiani dupa ce Agentia pentru Protectia Mediului a efectuat studii pe doua animale din regiunea Friuli-Venezia Giulia. Analizele au aratat ca nivelul de radioactivitate in mistreti…

              Citește mai departe
              Protec?ia Mediului nu consider? c? trebuie s? ?tim c? radia?iile solare au dep??it limitele

              Activitatea solara joaca un rol minim in procesul de incalzire globala, spun cercetatorii

              Schimbarile in activitatea solara nu au contribuit cu mai mult de 10% la incalzirea globala in secolul 20, potrivit unui studiu recent. Descoperirile profesorului Terry Sloan de la Universitatea din Lancaster si ale profesorulului Sir Arnold Wolfendale de la Universitatea din Durham, arata ca nici schimbarile in activitatea solara, nici impactul Soarelui in blocarea radiatiilor…

              Citește mai departe

              Cernobil si Fukushima vor fi supravegheate din spatiu

              Japonia si Ucraina intentioneaza sa supravegheze impreuna starea mediului inconjurator de la centralele nucleare Fukushima si Cernobil, cu ajutorul unor aparate spatiale speciale, scrie in numarul sau de joi cotidianul nipon Nikkei. Potrivit sursei mentionate, specialistii univeristatii din Tokyo au inceput deja sa lucreze la niste sateliti in miniatura, care sa permita colectarea de informatii…

              Citește mai departe
              Fructele, singurul aliment care pune creierul la munca

              Deseurile nucleare (cobalt-60) sunt utilizate de zeci de ani pentru a face mancarea ta “mai sigura” prin iradiere

              Indiferent daca stii sau nu, deseurile nucleare (cobalt-60) sunt utilizate de zeci de ani pentru a face mancarea ta “mai sigura”, prezinta Wakeup-world.com. In zilele noastre exista o neintelegere profunda in randul publicului larg referitoare la valoarea alimentelor organice certificate. Intrebarea nu este daca pretul (mai mare cu peste 50%) pe care il platesti la…

              Citește mai departe
              Fukushima devine cel mai mare dezastru nuclear din istorie

              Greenpeace: Masuratorile oficiale ale nivelului radiatiei la Fukushima nu sunt reale

              Masuratorile radiatiei efectuate de catre autoritatile japoneze in regiunea centralei nucleare Fukushima nu sunt fiabile, a anuntat marti la Tokyo organizatia nonguvernamentala (ONG) Greenpeace, care afirma ca populatia este expusa unui nivel de 13 ori mai mare ca limita autorizata, relateaza AFP.InternationalPotrivit Greenpeace, niveluri de radiatie mai mari de trei microsieverti pe ora au fost…

              Citește mai departe

              Sarea si Cernobilul ne omoara!

              Medicii de la Spitalul „Sf. Spiridon” trag un semnal de alarma asupra inmultirii cazurilor de gusa si cancer tiroidian * afectiunile sunt puse in special pe seama deficitului de iod din alimentatie, dar si de efectele exploziilor nucleare de la Cernobil sau Fukushima Chirurgii din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” trag un semnal de alarma asupra…

              Citește mai departe