Reactorul 3 al centralei nucleare de la Fukushima a fost repornit

Reactorul 3 al centralei nucleare de la Fukushima

Reactorul 3 al centralei nucleare de la Fukushima a fost repornit in ciuda faptului ca mii de japonezi au protestat impotriva acestei masuri si au cerut autoritatilor sa ia in considerare trecerea la o sursa de energie alternativa.

Reactorul a fost pornit in cursul zilei de duminica si va functiona la capacitate maxima pana la sfarsitul acestei saptamani. Autoritatile locale au cerut si repornirea reactorului 4, pe motiv ca standardul de viata al oamenilor nu poate fi mentinut fara energie nucleara.

Decizia de repornire a centralei nucleare a fost luata fara a se tine cont de protestele la care au participat mii de japonezi. Numai in Tokyo, numarul protestatarilor a depasit 3.000.

Japonezii au solicitat, in nenumarate randuri autoritatilor sa ia in considerare trecerea la surse alternative de energie. Autoritatile au continuat, insa, demersurile de repornire a reactorului de la Fukushima.

Toate cele 50 de reactoare nucleare din tara au fost oprite in urma cutremurului si tsunami-ului foarte puternice de anul trecut, care au dus la cel mai grav dezastru nuclear de la Cernobil incoace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *