Puncte de vedere: Energia nucleara a salvat 1,84 de milioane de vieti

Puncte de vedere: Energia nucleara a salvat 1,84 de milioane de vieti
Puncte de vedere: Energia nucleara a salvat 1,84 de milioane de vieti

O echipa de cercetatori ai climei a calculat ca folosirea energiei nucleare in locul termocentralelor a rezultat in prevenirea a 1,84 de milioane de decese care ar fi avut loc din cauza poluarii aerului de-a lungul timpului.

Pushker Kharecha si James Hansen (cercetator NASA si activist pentru mediu) pretind ca folosirea carbunilor in toti acesti ani, de cand energia nucleara a devenit o sursa de energie viabila (1971), ar fi rezultat in decese datorate problemelor pulmonare survenite atat din activitatile miniere, cat si din arderea lui pentu a creea electricitate.

Cei doi mai fac previziunea ca daca toata lumea va trece pana la mijlocul acestui secol la energie nucleara, s-ar putea preveni decesele a 420.000 – 7.000.000 de persoane. Numarul variaza atat de mult pentru ca depinde de sursa de energie pe care puterea nucleara o va inlocui. Concluzia generala a studiului este ca energia nucleara este mai sigura decat carbunele – daca aruncam o privire asupra numarului de decese.

Opinia publica s-ar putea sa nu fie de acord cu acest punct de vedere, mai ales uitandu-se peste efectele dezastrelor de la Cernobil sau Fukushima, evenimente care au oferit dovezi puternice pentru impactul pe care il pot avea unele defectiuni.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,534FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente