A luat fiinta Asociatia de Stiintele Naturii Galati

  0
  400
  A luat fiinta Asociatia de Stiintele Naturii Galati
  A luat fiinta Asociatia de Stiintele Naturii Galati
  A luat fiinta Asociatia de Stiintele Naturii Galati

  Conferinta de constituire a Asociatiei Judetene de Stiintele Naturii Galati (AJSNG) a avut loc vineri dupa-amiaza la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii „Rasvan Angheluta”. Aceasta structura va reuni specialisti din mai multe domenii ale stiintei, precum fizica, biologie, chimie, botanica sau horticultura. Chiar inainte de a incepe conferinta, cei aproximativ 200 de participanti – elevi, studenti si profesori, s-au inregistrat la secretariatul institutiei, pentru a fi ulterior contactati, in vederea participarii la cluburile practice de stiinta din cadrul Asociatiei.

   Aceste cluburi (biologie si ecologie, biochimie, biofizica, horticultura, astronomie si acvaristica) vor fi desfasurate la institutia organizatoare si vor functiona dupa un program stabilit de indrumatori, iar mai apoi vor fi organizate sesiuni de comunicari stiintifice in cadrul carora vor fi premiate cele mai bune lucrari. „Este foarte bine ca la infiintarea Asociatiei au fost prezente toate generatiile: fosti profesori, actuali profesori si elevii. Deja s-a creat o legatura, o siguranta de predare pe mai departe a stafetei. Vrem sa fie o structura dinamica, care sa asigure un cadru propice schimburilor si cercetarii stiintifice”, ne-a spus Emil Strunga.
  Vicepresedintele Consiliului Judetului, Tania Bogdan, a felicitat aceasta initiativa: „Cred ca marele castig al infiintarii acestei Asociatii sunt cluburile practice care vor functiona in cadrul acesteia. Cei tineri vor invata de la specialistii experimentati tainele diverselor stiinte ale naturii si vor duce pe mai departe, vor dezvolta aceste cunostinte”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.