Viitorul climatic al Terrei, tot mai sumbru

Viitorul climatic al Terrei, tot mai sumbru
Viitorul climatic al Terrei, tot mai sumbru

Un nou studiu realizat de cercetatorii americani indica faptul ca, odata cu cresterea temperaturilor, vom avea parte de mai multa umiditate in aer si de precipitatii mai intense.

„Simularile climatice computerizate indica o crestere substantiala a concentratiilor medii si maxime de vapori de apa”, au notat cercetatorii in studiu.
Pentru emisfera nordica, acest lucru ar putea insemna ca de-a lungul sec o crestere de 20-30% a precipitatiilor maxime posibile.

Studiul oamenilor de stiinta americani a examinat trei factori care influenteaza precipitatiile maxime posibile: umiditatea atmosferica, miscarea ascendenta a aerului in atmosfera si vanturile orizontale. Astfel, s-a constatat ca cresterea umiditatii din aer contribuie cel mai mult la schimbarile de precipitatii.

„Suntem foarte increzatori atunci cand spunem ca ploile cele mai extreme vor deveni si mai intense, avand in vedere ca este aproape sigur ca atmosfera va oferi mai multa apa pentru alimentarea acestor evenimente”, a declarat Kenneth Kunkel, coordonatorul studiului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente