Let’ s Do It Romania: Actiune de voluntariat pentru curatenia Parcului National Ceahlau

Actiune de voluntariat pentru curatenia Parcului National Ceahlau

Administratia Parcului National Ceahlau, impreuna cu Salvamont Neamt si mai multe asociatii si ONG-uri din domeniul protectiei mediului au de gand sa faca ordine si curatenie in masivul Ceahlau.

„A devenit deja o traditie ca in fiecare an la noi sa se initieze actiuni in cadrul proiectului «Let’ s Do It Romania!». Cu aceasta ocazie ne facem curat in propria ograda, de multe ori impovarata de neglijenta unora care arunca munti de gunoi oriunde, numai in locurile amenajate in acest scop nu. Asa se intampla si la noi in Parcul National Ceahlau”, a spus Catalin Gavrilescu, directorul Parcului National Ceahlau.

El a mai adaugat ca la acest eveniment sunt asteptate peste 600 de persoane care sa ia parte la curatenie. Gavrilescu a mai spus ca, in timp, monitorizand atent traficul turistic si prin munca de convingere au izbutit sa pastreze curatenia in parc. Anual, cantitatile de deseuri au scazut: de la 14 tone in anul 2009, la 8 tone anul trecut.

Administratia Parcului National Ceahlau incepe curatenia de primavara pe data de 12 mai, cand grupurile de voluntari se vor deplasa pe toate traseele din masiv. Si-au anuntat participarea scolile din Bicaz, Bicazul Ardelean, Tasca, Ceahlau si Grinties, precum si mai multi voluntari din cadrul unor ONG- uri si alte institutii.

Si tot ca traditie, la actiune vor participa si jandarmii montani de la posturile din Ceahlau si Bicaz.

Proiectul „Let’s Do It Romania!” este cel mai amplu proiect de ecologizare a arealelor naturale desfasurat in tara noastra, revine in prim-plan si in acest an. Prin implicarea autoritatilor publice locale, a institutiilor publice, a ONG-urilor, a scolilor si a voluntarilor persoane fizice se va derula o actiune concertata de strangere a gunoaielor din arealele naturale poluate cu deseuri menajere.

Pana atunci, a avut loc activitatea de cartare a mormanelor de deseuri din arealele naturale si stabilirea coordonatelor acestora cu ajutorul GPS-ului.

Este de asteptat ca numarul elevilor implicati sa fie mare spre foarte mare, dat fiind faptul ca o rugaminte in acest sens a fost facuta directorilor de scoli chiar de reprezentantii Inspectoratului Scolar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *