NASA cauta planete care ar putea sustine viata

0
524

NASA este gata sa lanseze sonda Kepler, actiune ce marcheaza prima misiune ce va cauta planete din afara sistemului nostru solar, similare Terrei si care ar putea sustine viata, au anuntat ieri responsabilii acestui proiect, potrivit AFP.
planete care sustin viata
Telescopul Kepler va fi lansat in data de 5 martie, de la Cap Canaveral, Florida, la bordul unei rachete Delta II.

Este prima misiune a agentiei spatiale americane ce a fost conceputa special pentru a incerca sa gaseasca planete solide precum Terra, aflate pe orbita in jurul unor stele similare Soarelui nostru, nici prea departe, dar nici prea aproape, astfel incat temperaturile sa permita mentinerea apei lichide la suprafata, o conditie considerata esentiala pentru dezvoltarea vietii.

600 de milioane de dolari pentru 100.000 de stele

„Kepler este un element-cheie a eforturilor NASA pentru a descoperi planete pe care am putea gasiun mediu de tip terestru”, a explicat Jon Morse, director al departamentului de astrofizica al agentiei spatiale americane.

Kepler va efectua un fel de „inventar” al acestor planete pentru ca cercetatorii sa inteleaga mai bine frecventa planetelor de aceeasi marime cu Pamantul din galaxia noastra.

Misiunea Kepler, care costa 600 de milioane de dolari, va trebui ca timp de trei ani si jumatate sa cerceteze peste 100.000 de stele care seamana cu Soarele.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.