Noi alunecari de teren la Rosia de Amaradia

    Noi alunecări de teren la Roşia de Amaradia
    Noi alunecari de teren la Rosia de Amaradia
    Noi alunecari de teren la Rosia de Amaradia

    Ploile din ultimele zile reactiveaza alunecarile de teren din Rosia de Amaradia. O parte din drumul care face legatura cu satul Rugetu este distrus. Autoritatile locale au intervenit in acea zona, insa reparatia este provizorie. Pentru lucrari de consolidare, primaria are nevoie de sume importante de bani.

    Drumul comunal ce leaga Rosia de Amaradia de satul Ruget s-a surpat din nou, dupa ce in luna iulie, soseaua a fost afectata pe o portiune de 30 de metri. Alunecarea de teren s-a produs miercuri dimineata, pe o portiune de 60 de metri, iar pentru cateva ore, circulatia a fost inchisa. Primarul Liviu Cotojman spune ca nu are bani pentru consolidarea drumului si cere din nou ajutor la Consiliul Judetean Gorj. „Din cauza precipitatiilor cazute in aceasta perioada, alunecarile s-au reactivat. Cea mai mare problema cu care ne confruntam este la drumul comunal DC 29, drum care este tranzitat si de unitatea miniera, este ruta prin care muncitorii ajung la locurile de munca. De dimineata (n.r. miercuri) circulatia a fost pentru o perioada intrerupta, am incercat sa reparam acel tronson de drum. Cei de la unitatea miniera Berbesti ne-au ajutat si am intervenit la aceasta portiune, in prezent se circula in conditii bune, dar exista pericolul ca in perioada urmatoare acel tronson de drum sa fie din nou afectat. Nu putem interveni cu lucrari de anvergura pentru a asigura o stabilitate definitiva, pentru ca de la zi la zi si de fiecare data cand ploua, acolo este o diferenta de nivel. Intervenim, nivelam, dar dupa un timp apare din nou diferenta de nivel. Ne trebuie fonduri consistente pentru o lucrare de amploare, avem si un proiect realizat, dar nu am primit sume suficiente, doar o parte din bani. Este o suma de 3 miliarde de lei vechi”, a precizat primarul comunei Rosia de Amaradia.

    Scoala in pericol

    In pericol se afla si scoala din satul Rugetu, unde invata 160 de copii. „Alte zone cu probleme este cea de langa scoala Rugetu, acolo unde si in prezent drumul de acces spre biserica din sat este blocat. Acolo un mal s-a desprins din apropierea drumului si a blocat in totalitate calea de acces. In functie de cum evolueaza alunecarea de teren, riscam ca si scoala sa fie afectata. Am facut demersuri si in acest sens pentru consolidarea zonei, exista un proiect de hotarare de guvern prin care trebuie sa ni se aloce 750.000 de lei pentru refacerea zonei respective”, a mai declarat primarul Cotojman.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *