Primarul orasului buzoian Nehoiu, acuzat de reducerea suprafetei fondului forestier si abuz in serviciu

Ampla actiune a politistilor clujeni pentru protectia fondului forestier
Primarul Florentin Lungu, acuzat de reducerea suprafetei fondului forestier si abuz in serviciu
Primarul Florentin Lungu, acuzat de reducerea suprafetei fondului forestier si abuz in serviciu

Primarul orasului buzoian Nehoiu, Florentin Lungu, este acuzat de procurori de savarsirea mai multor infractiuni, intre care abuz in serviciu, dar si reducerea suprafetei fondului forestier fara drept si taiere si sustragere ilegala de arbori. Lungu a fost arestat preventiv, marti seara, printr-o decizia a magistratilor de la Judecatoria Ploiesti.

Potrivit unui comunicat de presa postat miercuri pe site-ul oficial al Ministerului Public, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti au dispus, prin ordonanta, punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul Florentin Lungu, primar al orasului Nehoiu, sub aspectul savarsirii infractiunilor de conflict de interese, abuz in serviciu, fals intelectual, reducerea suprafetei fondului forestier fara drept, instigare la infractiunile de fals intelectual, abuz in serviciu, distrugere de inscrisuri, taiere si sustragere ilegala de arbori.

Din probatoriul administrat in cauza a rezultat ca, in calitate de primar al orasului Nehoiu, in exercitarea atributiilor de serviciu, acesta a indeplinit un act prin care a urmarit obtinerea pentru sine a unui folos material, respectiv intrarea in proprietatea sa a unui teren in suprafata de 3 ha.

Totodata, in calitate de presedinte al Comisiei de fond funciar, primarul de la Nehoiu a semnat doua procese-verbale de punere in posesie a unei persoane cu o suprafata de teren, desi avea cunostinta de faptul ca aceste documente contineau date nereale.

„Totodata, inculpatul a instigat angajati ai Primariei orasului Nehoiu si ai Ocolului Silvic Gura Teghii sa semneze in fals mai multe acte, sa distruga si ulterior sa rescrie registre de evidenta a proceselor – verbale de punere in posesie, sa intocmeasca in mod defectuos un plan parcelar, sa taie fara drept si sa sustraga material lemnos aflat pe terenul de 3 ha, taiere ce a fost efectuata pentru crearea unui drum de acces catre mai multe constructii ce ii apartineau”, se mai arata in documentul citat.

Florentin Lungu a fost retinut luni si prezentat ulterior instantei cu propunere de arestare preventiva, cererea fiind admisa de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Ploiesti.

Decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata in termen de 48 de ore de la pronuntare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *