Pietrele Doamnei sunt printre cele mai celebre varfuri muntoase din zona Campulung Moldovenesc

    Pietrele Doamnei sunt printre cele mai celebre varfuri muntoase din zona Campulung Moldovenesc

    Iubitorii de natura si plimbari montane au la dispozitie zeci de drumuri marcate in cele doua masive din Moldova. Tot ce va trebuie sunt spiritul de aventura, imbracamintea adecvata si rezistenta fizica. Rasplata consta in frumusetea peisajelor la mare inaltime.

    Orasul Campulung Moldovenesc reprezinta un important punct de plecare cu rucsacul in spate spre Rarau (1.420 de metri altitudine). Trebuie sa alegeti traseul marcat cu un punct rosu, durata de urcare spre Pietrele Doamnei fiind de patru, cinci ore. La cabana Rarau puteti ajunge si cu autoturismul pe o sosea modernizata cu lungimea de 14 kilometri.

    Unitatea hoteliera are 80 de locuri de cazare, la un tarif cuprins intre 40 si 50 de lei pe noapte, restaurant, teren de sport, zona de campare. Tot din Campulung, un triunghi galben va conduce spre Poiana lui Mandrila (890 de metri altitudine), iar un triunghi albastru este calauza spre Poiana Sihastriei.

    Poieni si multe izvoare

    „Traseul este frumos, accesibil si copiilor. Eu am urcat cu fetita mea, care are 11 ani. Sunt izvoare din loc in loc, poieni in care te poti odihni, dar si portiuni pe care le-am considerat provocari, in care am urcat tinandu-ma de crengile copacilor“, a spus Lucian Gherasim, economist. Pe Rarau se poate ajunge si din comuna Pojorata, marcajul fiind un punct rosu pana in Varful Prasca, iar de aici o banda rosie va ghideaza spre poalele Pietrelor Doamnei. Durata traseului este de cinci ore. O frumusete aparte insoteste traseul Rarau-Zugreni, marcat cu o cruce galbena. Drumul forestier, cu o lungime de 17 kilometri, este accesibil numai vara.

    20 de lei pe noapte

    Considerat cel mai inalt varf muntos din Bucovina, masivul Giumalau (1.856 de metri altitudine) domina locul si reprezinta un punct de atractie pentru turisti. Aici puteti ajunge pe traseul Valea Putnei-Padurea Seculara Giumalau-Cabana Giumalau, care are o durata de opt ore, iar ca marcaj un cerc albastru. Cabana este primitoare si, desi nu exista curent electric, un generator va alunga intunericul.

    „Cazarea este 20 de lei pe noapte. Se pot face trasee la Cruce, Valea Putnei, Mestecanis sau Zugreni“, a declarat Dana Boghian, cea care-i intampina pe turisti la cabana Giumalau. Celebra cruce de pe varful Giumalau, care se poate vedea de la zeci de kilometri departare, are 9 metri inaltime si a fost contruita in urma cu peste o suta de ani. Tot pe Giumalau a fost pregatit traseul de noua ore Cabana Zugreni-Cabana Giumalau-Vf. Giumalau-Poiana Strungii-Valea Putnei, calauza inscriptionata pe copaci fiind un triunghi galben

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *