Pisica alunga energiile negative

O pisica iti poate face viata mai frumoasa. Este dragalasa, haioasa si nu necesita prea multa ingrijire.Ai in cele ce urmeaza 11 motive care te pot determina sa a-dopti o felina.
pisica
1. O pisicuta te face sa te relaxezi si sa fii mai fericit1. Este foarte usor de crescut. Pisica suporta singuratatea: poate fi lasata ore intregi in casa si nu e nevoie sa o scoti afara sau la plimbare. E suficient sa-i pui o ladita cu nisip in baie, unde sa-si faca nevoile.

2. Este un animal foarte curat. Se spala singura, deci nu trebuie sa-i faci baie decat daca ti-a recomandat medicul veterinar. Insa o pisica al carei par este lung trebuie periata zilnic.

3. Previne astmul la copii. Cercetatorii sustin ca pisica poate preveni astmul la copiii sanatosi cu varste pana la 5 ani. Studiile au demonstrat ca micutii care traiesc alaturi de feline dezvolta anticorpi care-i protejeaza impotriva acestei boli.

4. Nu este zgomotoasa. O pisica poate dormi si 16 ore pe zi, asa ca nu-i simti prea mult prezenta. Nu te deranjeaza cand ai nevoie de liniste.

5. E independenta. Poti pleca linistit cateva zile de-acasa. Tot ce trebuie sa faci e sa-i lasi suficienta apa si hrana. La intoarcere, o vei gasi asteptan-du-te cuminte.

6. Alunga singuratatea. Daca stai singur( a), o pisica iti poate fi un tovaras de nadejde. Alunga singuratatea: te astepta nerabdatoare sa te intorci acasa ca sa te joci cu ea. Vei uita, cu siguranta, macar pentru cateva clipe, de necazurile tale si sigur iti va smulge zambete cu nazdravaniile ei.

7. Atrage prieteni noi. O intalnire la veterinar cu stapanii de pisicute se poate transforma intr-o prietenie de lunga durata. Iubitorii de pisici se imprietenesc mai repede, deoarece le place sa-si impartaseasca impresiile despre animalutele lor.

Felinele se spala singure, deci nu trebuie sa le faci baie decat in cazuri exceptionale8. Previne bolile de inima. Se spune ca pisica previne dereglarea tensiunii arteriale si bolile cardiace. Faptul ca te face sa razi are efect terapeutic, inima fiind beneficiarul direct.

9. Ii „educa” pe copii. Pisica ii invata pe copii sa fie mai responsabili si sa aiba grija de cei din jur. Daca respecta animalele, copiii vor fi mai prietenosi si mai deschisi.

10. Are nevoie de putin spatiu. Se adapteaza in orice tip de casa, in care isi va alege cateva locuri preferate de dormit si de jucat, fara a avea nevoie de un spatiu prea mare.

11. Te relaxeaza. Se spune ca pisicile alunga energiile negative si te relaxeaza, asadar, asaza- te confortabil in fotoliu si ia-ti pisica in brate.

Ce e bine sa stii

Iata ce ne sfatuieste Liviu Harbuz, medic veterinar:
– Vaccinarea e importanta pentru protejarea impotriva rabiei si a bolilor virale ale pisicii. Felina trebuie vaccinata la opt si la 12 saptamani.
– Pisicutele trebuie deparazitate de viermi intestinali o data la patru luni.
– Blanita pufoasei poate fi atacata usor de purici sau de capuse, motiv pentru care se face o deparazitare specifica o data pe luna.
– In ce priveste hrana felinelor, trebuie sa tinem cont ca pisicile tinere au nevoie de mancare speciala. Nu e indicat sa le dam mancare gatita in casa, care nu acopera toate nevoile calorice ale acestora”.

Ce nu stiai

– Pisicile au aparut in Europa cu 900 de ani inainte de Hristos. Au fost aduse pe corabiile fenicienilor.
– O pisica transpira numai prin pernutele de la labe.
– Pe parcursul unei vieti, o pisica poate da nastere la mai mult de 100 de pui.
– O pisica poate recunoaste mersul stapanului sau de la cateva sute de metri departare.
– In mod obisnuit, o pisica domestica traieste intre 12 si 18 ani, in timp ce una fara stapan, intre 3 si 5 ani.
– Felinele au capacitatea de a scoate peste 100 de sunete diferite.
– Nu torc doar de placere, ci si atunci cand simt durere, pentru a se autosugestiona impotriva acesteia.
– O pisica isi petrece aproximativ 30% din viata spalandu-se.
– Auzul felinei este de trei ori mai ascutit decat al oamenilor.

Sursa: Libertatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *