Programul „Rabla”, fara cote

  0
  641

  A doua etapa a programului „Rabla” se va desfasura dupa modelul german, in care nu va mai exista un numar de masini alocate pentru un producator sau importator.
  rabla
  Ministerul Mediului lucreaza la un proiect privind modificarea programului „Rabla” dupa modelul german, in care cel care doreste sa isi schimbe masina mai veche de zece ani va putea opta pentru orice model de pe piata va dori. „Ne aflam la stadiul de proiect si vrem sa-l punem in aplicare in a doua etapa a programului -Rabla-.” Potrivit reprezentantilor din Ministerul Mediului, daca se va pune in aplicare acest sistem, cei care au un autoturism uzat vor putea sa depuna cereri la Administratia Fondului de Mediu (AFM).

  Cea mai avantajata ar putea fi Dacia, cea care a vandut cele mai multe masini prin programul „Rabla” in fiecare an.

  Anul acesta, in vara, se va finaliza prima etapa a programului „Rabla”. Pana acum, in prima etapa, Dacia a vandut 1.731 de bucati, Renault si Nissan cate 1.020 de masini, iar Skoda a vandut 777 de unitati. Nici un roman nu a vrut sa isi schimbe masina veche cu una noua, marca Audi sau Lada, pana in prezent. Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, si-a propus sa scoata din uz in anul 2009 60.000 de autoturisme.

  Sursa: Cotidianul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.